Tuesday, August 02, 2011

Cu două zile înainte de salariu

Cu două zile înainte de salariu, sărăcia vine peste mine cu mațe ghiorlăind. Cardul mi-arată 5 lei amărâți pe care oricum nu pot să-i scot din bancomat și simt că și paznicul băncii mă compătimește când plec cu buzunarul gol. Caut prin cutiuța cu medicamente tichete de masă uitate cândva și scotocesc prin zecile de genți firimituri, pixuri, gume de mestecat.

Cu două zile înainte de salariu, regret excesele din perioada mea de belșug. Ce sens mai au acum toate ieșirile prin restaurante chinezești, ungurești, nepământești? De ce-oi mai fi pus o comandă pe Asos, nu-i plin deja dulapul de rufăraie? De ce beau bere Paulaner şi-mi trebuie musai în casă parmezan? Oricum toate s-au dus pe canalizare şi-n frigider cântă pare-mi-se un greiere. Ah, tentaţia să îmi sun un prieten - în cazul ăsta mama- e mare.

Stau pe reţelele de socializare pe invisible. Merg de la birou acasă şi de acasă la birou. Mi-e teamă că o să fiu invitată în oraş şi o să fiu nevoită să refuz. Hai măi, doar o bere! Dar eu ştiu că o bere nu e doar o bere, e şi un desert, poate şi o a doua bere, e o poveste luuuungă care mă obligă să iau un taxi şi taximestristul o să fie drăguţ şi o să mă simt obligată să las bacşiş.

Aşa că stau pitită cu maţele încâlcite, să mai treacă o zi, să mai treacă o zi.

7 comments:

Anonymous said...

I feel you. Dar mai rau e dupa ce ii tot amani pe toti si la un moment dt iti crpa obrazul de rusine si accepti. Apoi te trezesti in prima saptamna dupa salariu cu gaura in buget de feels like a 3-a saptamana...
Si apropo de cautat bonuri de masa si maruntis, am apelat la metoda sta de curand si am gasit un bon din 2009 si tare necajita am fost ca nu mai era valabil asa ca am spart pusculita. Strangeam acolo de ceva vreme monezi de 50 de bani si s-a dus stash-ul cat ai zice peste..

Andreea said...

Eu am strans monezi de 50 de bani, dar era prea putin, asa ca m-am cautat in toate gentile, am gasit muuuulte monezi de 10 bani, pe care i-am pus in fisicuri de hartie cate 2 lei. si apoi mi-am platit la mega image scotand fisic dupa fisic la casa. beat that!

gigix said...

@Andreea, lunar platesc la mega o cumparatura cu "maruntul din masina". e o traditie deja: paine si lapte :)

multa vreme am incercat sa ascund bani de mine. functioneaza metoda cu o bacnota de 10 EUR pitita prin portofel. "reinoita" la fiecare nou 'salariu'.

dupa multi ani m-am prins de reciproca lui "You gotta spend more money to make more money" :) doaah. noroc ca am multi prieteni buni.

paul said...

Draga Mihaela,

Numele meu este Paul Doru Mugur si sunt editorul revistei respiro. Impreuna cu Adam Sorkin lucrez la o antologie de poezie contemporana in limba engleza cu titlul "The Vanishing Point that Whistles" care urmeaza sa fie publicata la Editura Talisman Press in Statele Unite. Mentionez ca in trecut am mai editat o antologie de poezie in limba engleza "Born in Utopia" care a fost foarte favorabil primita de critica din Statele Unite.

Intentionam sa includem in aceasta antologie si citeva traduceri ale poeziilor lui Dan Sociu facuta de tine impreuna cu autorul. Pentru a publica traducerea avem nevoie de acordul tau formal. Acordul poate sa fie un email care sa specifice ceva de genul:

"Sunt de acord cu publicarea traducerilor in limba engleza a poeziilor lui Dan Sociu in antologia de poezie romana contemporana in limba engleza "Vanishing Point that Whistles" care urmeaza sa fie publicata la Editura Talisman Press in Statele Unite. Mentionez ca sunt autoarea traducerilor impreuna cu autorul."

Iti multumesc foarte mult pentru tot.

Cu prietenie,

Paul Doru Mugur
(paul.doru.mugur@gmail.com)

editor respiro

http://www.respiro.org

marul said...

cunoastem :)

mioara said...

Ma regasesc

Masaj erotic Targu Mures said...

se mai intampla..............