Wednesday, August 08, 2007

Dileme de la miezul nopţii scrise dimineaţa

Azi-noapte zaiţ mânuia de zor astrolabul şi telescopul, deşi ploua tumultuos şi nu era nici un petic de cer senin. Deci am lăsat-o pe Grey să împletească singură şi am întrebat pe zaiţ dacă vede absurditatea acţiunilor sale. Nu mi-a răspuns preţ de vreo zece secunde şi pe mine mă enervează să aştept, aşa că scuteşte-mă bre, cu benoclatul tău! te-au găsit gesturile romantico-savante! După cele zece secunde, zaiţ a pus astrolabul pe pervaz şi mi-a explicat o teorie pe care o coace, şi anume că stelele îşi fac de cap şi dau petreceri rave când cerul este acoperit de nori, adică atunci când noi nu le vedem. Am pocnit de râs şi zaiţ s-a supărat foc, ameninţându-mă că va povesti tuturor episodul cu coculeana, ce-ai crescut.

Nu m-am simţit nici vinovată nici ameninţată, pentru că şi eu am dileme de care zaiţ îşi bate joc cu obrazul gros, parol. De exemplu, ce se face un om care e singur din fire şi câştigă la nu ştiu ce promoţie un weekend de vis în doi? Se duce cu un prieten inventat? Cere contravaloarea în bani? Se poate duce singur? Cu mama?

În mod evident, în acest post mă cam alint.

2 comments:

Amoralul said...

Organizeaza la randul lui o promotie in care premiul este al doilea loc. Si spera sa castige cineva care nu are un partner. Altfel se complica lucrurile. La nesfarsit.

Anonymous said...

Eu cred ca cineva care esti singur si se simte singur nu participa la asemenea concursuri.