Saturday, January 10, 2009

optimism și cumpene

o, câte buruieni au apărut pe-aici, nimeni n-a mai plivit de lăstari și nimeni n-a mai adus o lumânare. nu-i nimic, nu-i nimic, cu atâtea buruieni nimeni n-o să mai vadă în curtea mea și eu o să-mi fac de cap și o să dau o petrecere orgiastică. Dar acum, elegant, vești despre mine.

Despre cumpăna dintre ani pot spune la fel de multe cât despre cumpăna pe un picior. N-am avut televizor, nici internet și ne-am uitat pâna la 12:00 la ceasul de la filtrul de cafea. Apoi n-am avut șampanie, dar am avut absint. Dar fiindcă n-am avut internet n-am știut că se bea cu apă și zahăr. Apoi am văzut artificiile din cartierul Militari - oameni cu o mână scoasă pe geam pârțâind un tub. În general a fost bine.

Anul 2009 o să fie anul în care o să mor sau o să trăiesc. Cert e că în drama mea existențialistă, sensibilă fiind, am acceptat să iau sub îngrijirea mea de la o colegă de birou două țestoase. Zilnic mă liniștesc cu gândul că dacă mor animalele, m-am făcut cu două scrumiere (cine a gustat glumița e prieten cu mine). Apropo de fumat, cred că am găsit o metodă bună de a mă lăsa - numele său e Kent Nanotek. Atât de scârboase, că ți se face lehamite.

Acum mi-s în sesiune. Am bătut recordul personal de a scrie despre Sărmanul Dionis și, la o distanță de un paragraf, despre ferestrele termopan. Cât e de permisivă semiotica! Țin minte că anul trecut spuneam în sesiune "sper să iau bursă". Anul ăsta zic "sper să rămân la buget". Și la anul cred că o să mor oricum și i-am lăsat literă de lege oompei să mă îngroape cu mare fast și fanfară în cimitirul Izvor, lângă cavoul lui unu' Roberto, să ajungă căldura reșoului de la el și la mine.

Cu succes înainte,
a voastră

12 comments:

Anonymous said...

la el acasa se bea pur, out of the bottle...altfel nu mai are acelasi efect :)

Anonymous said...

:)))

Mihai said...

mori ca sa traiesti sau traiesti ca sa mori?
friends forever!!!

Anonymous said...

imi si imaginez cum ar fi intalnirea (daca va fi anul asta, anul viitor sau in 2046), Moartea/Femeia Fatala - spunandu ti - "Fată, bagă bine la cap, eu nu sunt ca drogații cu care ai ieșit tu".

le petit mouton said...

important e ca te distrezi

Anonymous said...

that was just your life:)

Anonymous said...

(cu o voce sugrumata de regret) - oh, am violat un tabu, dar totusi...multi traiesc doar din frica de moarte. distractia e un efect secundar.

mo said...

au, citind despre absint fara apa si zahar a inceput instant sa ma doara capul.
in rest, despre 2009 numa' bine. unde te grabesti cu finalul melodramatic? tu nu stii ca in 2012 etc.etc.etc.(adaugati premonitie si ardei iute dupa plac) ?!

Anonymous said...

:))

le petit mouton said...

oare sunt 3 anonimi diferiti?

Anonymous said...

Absintul va scoate din anonimat
Garantat!

Anonymous said...

And if you complain once more
You'll meet an army of me