Friday, February 01, 2008

Când mă citiţi vi se pare că sunt emo?

Un xeroxist de prin Kogălniceanu mă întreba la ce facultăţuri învăţ de sunt aşa de abătută. I-am zis că la Litere, fiindcă mi-ar fi plăcut să învăţ la litere-litere, nu la o specializare, adică sigur ieşeam mai mult decât o profesoară de română care citeşte la budă Poveşti adevărate şi în sufragerie Idei în dialog. Xeroxistul n-a mai zis nimic şi m-am simţit obligată să mai grăiesc ceva, cât de des întâlneşti oameni care te întreabă ceva din politeţe fără să îţi arunce apoi o privire lăbărească? L-am întrebat dacă ştie vreo facultate veselă. A zis Spiru Haret. Am schiţat un zâmbet, m-am săturat să rânjesc cu forţa. Când am ieşit din xerox, mi-am dorit o mitralieră teleghidată, deşi nu ştiu dacă există ca termen.

Aş vrea să ştiţi că în tipologia scrierilor, există scrieri sintetice, analitice şi fonetice. Scrierile sintetice se împart în petrogrife (dolmen, menhir, cromleh), scrierea cu noduri, scrierea cu crestături, wampums, winter count şi mărcile de proprietate. Dintre scrierile analitice, cea mai importantă este scrierea egipteană, care se împarte în scrieri hieroglifice, hierotice şi demotice. Despre ultima dintre aceste scrieri e bine de ştiut că datează din perioada Regatului Târziu, încheiat cu cucerirea Egiptului de către perşi. E sublim, cred că o să pic acest examen, eu care nici nu m-am vindecat de tocilărism.

Am observat eu aşa că cu cât iţi lărgeşti sfera socială (ceea ce nu îţi face o viaţă socială mai agreabilă ori mai activă), ajungi să te cenzurezi tot mai mult, devenind doar un performer de roluri. Acest blog, de exemplu, care în loc să îmi acorde libertatea de exprimare cu avantajul limitării existenţei la nivel virtual, mă cenzurează! Adică cu acest Kio care a comentat la ultima postare şi m-a identificat relativ, dacă e el tocmai colegul meu pe care vroiam să îl bârfesc în ultimul hal că tac-su e Mircea Vasilescu şi-atunci el trece pe foaia de examen la iniţiala tatălui numele întreg fiindcă speră el ceva săracu'? Apăi mai pot să îl bârfesc? Nema, că-s cu bun simţ. Şi tot aşa pierdeţi detalii suculente din viaţa mea de brainwashed corporatist şi din viaţa mea de huligan şi din toate vieţile etcetera fiindcă lumea e prea mică şi nu e îndeajuns.

Ca să terminăm pe acelaşi ton intelectual, voi îmbruma textul cu niţele palavre în limba franceză care îmi plăcură mie într-o noapte când eram ciufută:
"Est-ce que c'est une pute? Il n'y a pas de putes. Y a que des cons, y a que des sexes. Qu'est-ce que tu crois. Ce n'est pas triste, hein, c'est super gai.
...Et je me fais baiser par n'importe qui, et on me baise et je prends mon pied....Pourquoi est-ce que vous accordez autant d'importance aux histoires de cul?Le sexe...Tu me baises bien. Ah! comme je t'aime.Il n'y a que toi pour me baiser comme ça. Comme les gens peuvent se leurrer. Comme ils peuvent croire. Il n'y a qu'un toi, il n'y a qu'un moi. Il n'y que toi pour me baiser comme ça. Il n'y a que moi pour être baisée comme ça par toi....Quelle chose amusante. Quelle chose horrible et sordide. Mais putain, quelle chose sordide et horrible. "

mai muuult

12 comments:

Anonymous said...

clar pici la Dinu, ai uitat de picturile rupestre as the first of the first. Si cred ca se scrie petroglife ca ultimul cuvant e glyphen.

le petit mouton said...

pai n-am fost la cursul ala, eram la uzina si impingeam suruburi.
aoleu deci chiar il pic, eu care credeam ca dau din aripi aiurea.

Anonymous said...

1. Jos cenzura!
2. La cat mi-ai povestit de clasificarile alea, cre' c-o sa le invat si eu.
3. Da' noi astia incultii care nu stim franceza, ce ne facem? N-am inteles decat "putain", pentru ca, stim cu totii, lucrurile rele se retin cel mai repede.

le petit mouton said...

cum, şi sexe nu? las că îţi aduc filmul, ţi-l dăruiesc să îl pui lângă albumul tău erotic. condiţia e să-mi faci găluşte cu prune.

Anonymous said...

ba! da-l in p. ma-sii de futacios. gaseste-ti te rog frumos gradul de nesimtire adecvat ca sa ne scrii aciulea barfe dulci. vrem p0rn. 'da-o-n prim plan sa i se vada lacrimile'.

ai tu idee de vorba ta cea dulce cat mult (ne) aduce?:)

andr33a said...

Subscriu la ce a zis Laura, si eu mai am un pic si invat clasificarile alea. In plus, mai stiu ca taranii din Evul Mediu si-o trageau dupa cum bateau clopotele si nu aveau oglinzi :D stiu stiu, eu o merit pt ca tin tot timpul TV-ul deschis pe CNN :)))
si daca ne enervezi sa stii ca facem petitie cu Jos cenzura pt LPM :p claaaar? :p

Anonymous said...

nu-mi plac intrebarile fara raspuns, so:
cand te citesc mi se pare ca esti kinda' wicked, nitzel stylish si oarecum happy - hippie sau mai bine zis boema (oricum, tot ce nu e un emo)

le petit mouton said...

porn subtil, asa e frumos!

ei, andreio, cum retii tu numai detaliile sexoase din lucrurile complexe pe care ti le spun!

domnul cu profil nedisponibil, multumesc pentru descriere, eu si 100 0 de fete suntem in Bucuresti asa, pe traseul institutul francez-hippie hippie shake-motoare-baricade. i was truly fishing for compliments :)

Warmer Climes said...

Eşti extraordinară, fatăăă!
Pune-ţi bigudiuri.

le petit mouton said...

si tu la fel

Anonymous said...

emo clar

le petit mouton said...

Astazi, 6 februarie, crissy moran m-a bagat in seama pe blog. N-o sa-mi mai tai venele pentru o vreme.