Monday, June 04, 2007

Ulrich Schnauss- Goodbye (2007)

IDM nu se poate numi, căci îi lipseşte sarea şi piperul idemist. Dar pentru un shoegaze şi un ambient antrenant merită procurat. Cred că dacă nu ar fi dominat Ma fleur a cinematicilor în playlist de mai bine de o săptămână, aş fi avut vorbe mai frumoase pentru albumul neamţului. Ca o ironie, fiindcă nu am reţinut ce fac meduzele din jocul secund al lui barbu, melodia Medusa se potriveşte cel mai bine profilului meu muzical.
downloadări găsiţi pe aici
sau aici

18 comments:

Warmer Climes said...

de mare frumusete.

Anonymous said...

Stimata Domnisoara,

Urmarim cu atentie evolutia gusturilor dv. muzicale mai ales dupa evenimentul neplacut de acum citeva luni care a dus la internarea la terapie intensiva a aparatului dv. anterior. Trebuie sa remarcam faptul ca ati tras invatamintele necesare si nu va mai hraniti actualul aparat cu ghiveci toxic sau cel putin nu mai faceti public acest lucru. Insa ne permitem sa va adresam intrebarea daca nu cumva repetitivitatea hranei lui actuale il predispune la somnolenta, depresie si epuizarea precoce a bateriilor. Va recomandam deci sa ii mai variati dieta adaugind din cind in cind cite un hard rock, cite un disco si de ce nu cite o populara. Nu ne permitem sa va recomandam adaugarea in dieta si a manelelor stiut fiind ca unele aparate sint alergice la acest gen de muzica.

Cu stima,
Societatea de Protectie a Aparatelor MP3 (SPAM)

P.S. Sintem cu urechile pe dv.

le petit mouton said...

Stimate domn reprezentant al unei societati care pare-se are printre preocupari promovarea unei mai bune imagini sexuale, vanzarea unor ceasuri veritabile si mai nou, cercetarea securista a aparatelor muzicale,

Va rog sa notati in dosarelul patefonului meu ca a orbit fara explicatiune, desi l-am hranit cu Portishead si stim prea bine ca nimeni nu-si da chiar duhul pe Portishead. L-am resuscitat in acea blestemata zi, i-am vorbit suav, am avut un scurt moment de deja-vu, a tusit si si-a revenit, dar beteag. L-am hranit cu supa de Nouvelle Vague, ba chiar intr-o zi i-am tocat Boards of Canada, panaceu, domnule! El tot orb a ramas, si-am hotarat sa il iubesc si asa, caci iata, atata timp cat inima ii pulseaza sangele catre casti, totul e bine.

Asta pana sa veniti dumneavoastra si sa ma puneti sa meditez daca nu cumva magaoaia face nazuri muzicale si se plange de muzici inteligente. Cred ca am sa musc din apple-ul tehnologiei, astfel evitand fel de fel de remuscari.

Frumoasa revenire.

Warmer Climes said...

Ciatie, vreau citatie!

Anonymous said...

Stimata domnisoara,

Ne bucuram ca ati inteles utilitatea demersului nostru si ati inceput sa faceti marturisiri complete. Va rugam totusi sa lasati in seama noastra aprecierile referitoare la ce este bun pentru aparatele MP3, in definitiv noi sintem cei care le protejam sanatatea de abuzurile muzicale ale proprietarilor lor. In acest sens va atragem atentia ca desi Portishead este o artista de valoare pe care o apreciem nu putem sa nu remarcam faptul ca un consum excesiv al productiilor sale poate duce la probleme de sanatate din cauza vaietelor uneori neintrerupte ale cintaretei care ar face sa plinga pina si un tractor, d-apai un biet aparatel sensibil cum era posesiunea dv., care probabil ca a plins pina i-a apus ecranul.

Ne facem datoria si va instiintam pe aceasta cale ca preferinta dv. pentru o asa-zisa guitista numita Bjork (nume predestinat dealtfel pentru ca oricine stie ca in islandeza "bj" se pronunta "p") ne ingrijoreaza in cea mai mare masura, datorita faptului ca se vede ca nu stiti ca "muzica" ei este folosita la tabara de vacanta Guantanamo pentru torturarea celor cazati acolo fara voia lor. Asta ne face sa ne intrebam de ce cineva s-ar tortura singur ascultind "melodii" fara muzica, fara voce si nu in ultimul rind fara sens.

O vorba veche spune ca "esti ceea ce maninci". Noi am extins aceasta invatatura profunda la domeniul nostru de activitate si am venit cu zicala "gindesti ceea ce asculti". Muzica este cel mai bun sampon pentru creier, de aceea dorim ca persoanele aflate sub supravegherea noastra sa-si spele creierul cu marcile recomandate de noi, nu cu unele apucate la intimplare de pe internet.

In ce priveste muscatura pe care doriti s-o aplicati marului tehnologiei tinem sa va avertizam ca marele firozof Rant a spus odata ca "Marul tehnologiei e o nuca tare". V-am recomanda astfel sa mai muscati din cind in cind si din marul bucatariei care e mai moale si mai gustos.

Cu stima,
Societatea de Protectie a Aparatelor MP3

P.S. 1 Deontologia noastra profesionala ne obliga sa va anuntam ca in calitatea dv. de mare consumatoare de muzichie aveti la noi nu un dosarel, ci un dosaroi. Avem dealtfel in lucru o camaruta separata pentru arhivarea preferintelor dv. viitoare, asta daca bineinteles nu cumva veti realiza faptul ca muzica leagana creierul dar nu-l hraneste asa cum o fac hirtiile scrise, iar ca adult e mai greu sa te si legeni si sa si maninci.

P.S. 2 Prietenul nostru Dick Tseeonar de la Agentia de Protectie a Limbii Romane doreste sa va transmita ca tocmai ati intrat in atentia respectivei agentii pentru uzul cuvintului "downloadări" care nu se regaseste in nici unul din cuvîntarele recunoscute, ceea ce il face ilegal si pasibil de amenda. Vi se recomanda folosirea lui "descărcări" si in general vi se recomanda folosirea regionalismelor in locul englezismelor pentru ca au mai multa savoare.

P.S. 3 Faptul ca ne-am preocupa cu promovarea de imagini sexuale si cu vinzarea de ceasuri veritabile este o calomnie scornita de cei care nu inteleg rolul unui organism de supraveghere a melomanului. In fapt noi promovam reprezentarile intelectuale si vindem ceasurile care dilata eternitatea si au ca alarma muzica sferelor.

le petit mouton said...

Redati vederea aparatului si negociem. Stop. Doresc sa stiu daca in tabara de la Guantanamo se canta Guantanamera. Stop. Daca raspunsul este afirmativ, cat costa biletul si sunt reduceri pentru pensionari? Stop. Lectura are prioritae intotdeauna. Stop. Sa nu se supere domnul Richard zis Dickie, dar o downloadare este downloadare. Stop. Pe linba mea "a incarca jos". Stop. Tocmai am primit de la firma dumneavoastra o oferta de a invata in Anglia si de a-mi castiga existenta spaland masini. Idilic! Stop.

Aceasta telegrama ma costa foarte mult! Stop.

Crissmo said...

SPAM-ule.. vezi ca s-a lansat ultimul linkin park...
Incearca sa faci diferenta dintre hard rock - disco si music soundscapes. Oricum e clar ca nu intelegi nimic. Vezi-ti de treaba ta si stai pe tusa daca te depaseste.

Anonymous said...

Stimata domnisoara,

Sinceri sa fim admiram stilul dv. berbecesc de a purta discutii cu persoanele care va vor binele. Nu ne indoim ca aveti la activ multe victime verbale (nevinovate probabil), dar va anuntam ca nu credem ca ne vom numara printre ele, deoarece copertile dosarelor noastre sint indeajuns de groase pentru a anihila ascutimea creionului dv. si in plus avem si noi vinile noastre.

Am dori sa nu uitati ca aici noi sintem investigatorii si dv. persoana inculpata (prezumtia de nevinovatie nu face parte din fisa postului nostru, credem ca v-ati dat seama deja de asta). Sigur ca nu e vorba de o culpa penala, ci de una muzicala, adica ati orbit pina acum fara sa vreti doua aparate (daca intelegem bine) supunindu-le la chinuri auditive repetate. Deci nu poate fi vorba de nici o negociere, ci doar de o abandonare neconditionata a preferintelor dv. muzicale in favoarea unora recomandate de noi. Iar gusturile noastre nu se discuta, ci se executa.

In tabara de la Guantanamo se cinta nu Guantanamera, ci Guantanamorga in interpretarea guitistei islandeze. Aceasta melodie se da permanent, ziua si noaptea, iar pentru ca vilegiaturistii sa auda cit mai bine volumul e dat la maxim. Biletul de avion (dus, bineinteles, intorsul nu e garantat) si cazarea sint gratuite, deci nu poate fi vorba de reduceri, toata lumea beneficiaza de aceleasi conditii. Locuri sint destule, iar cine vrea sa prinda unul cit mai rapid trebuie doar sa rosteasca cuvintul magic, "terorist".

Domnul Dick Tseeonar nu se supara nicodata, el doar taie chitante cu amenzi (morale) usturatoare. Nu se poate lauda cu podiumuri olimpice ca dv. si n-a participat nici macar la un concurs de desen in engleza. Totusi tine sa va atraga atentia ca "down+load" s-ar traduce mai bine prin "[dă] jos+încărcătura" si nu prin "incarcare+jos". Deci termenul romanesc "descărcare" este perfect. Insa pe de alta parte nu ne-ar deranja sa va auzim glasul suav pronuntind "downloadare" cu un accent englezesc pur si la modul corect, pentru ca nu credem ca folositi pronuntia barbara "daunloadare". Asteptam sa puneti mp3-ul cu pronuntia pe blogul dv.

Este adevarat ca firma noastra doreste sa se extinda la nivel global, pentru ca nu putem sa salvam doar aparatele din Romania, iar pe celelalte sa le lasam sa piara in chinuri induse de stapinii lor cu gusturi muzicale indoielnice. Insa nu ati inteles bine si asta pentru ca de obicei nu prea ascultati cu atentie ce vi se spune pentru ca va ginditi cum sa ripostati verbal. Nu dorim sa spalati masini, ci sa spionati masini, si nu in Anglia, ci in Aparatorii Patriei, adica in Bucuresti, pentru ca nu ar fi bine sa va indepartati prea tare de turma. Aparatele MP3 sint din ce in ce mai mult instalate pe masini unde nu numai ca trebuie sa inghita (si din pacate si sa regurgiteze) manele la maxim toata ziua, dar trebuie sa suporte si limbajul suburban al ocupantilor masinii ca si strazile pline de hirtoapele binecunoscute care fac sa le tresara bateriile in ei. Ne gindim ca poate doriti sa va rascumparati vina fata de propriile aparate ajutindu-ne sa-i descoperim pe cei care eventual se poarta cu ele chiar si mai rau.

Cu stima,
Societatea de Protectie a Aparatelor MP3

P.S: Va uram auditie placuta si va rugam sa fiti atenta unde puneti aparatul ca nu cumva sa-si ia soarta in propriile miini si sa faca vreun gest necugetat care l-ar transforma peste noapte in vedeta otevistica.

le petit mouton said...

va ocupati numai de aparate electronice sau si de cele umane? Caci de exemplu intentionez sa ma duc la un concert in bucuresti pe la mijlocul lui octombrie si as vrea sa stiu daca veti consemna evenimentul in dosarel, care sper ca e la fel gros cat un Munte Vrajit, sau cel putin tinde.

Warmer Climes said...

Misă umflă degetilii dă poftă.

le petit mouton said...

di ci, mai băieti?

Anonymous said...

Stimata domnisoara,

Pentru noi toate aparatele (electronice sau nu) sint umane, tocmai de aceea ne ocupam de protectia lor. Nu acelasi lucru il putem spune despre oameni, care se impart in doua categorii, fiinte umane si fiinte inumane. Pe cei din prima categorie incercam sa-i ajutam sa se imbunatateasca in special in ce priveste planul imaterial, iar despre modul in care procedam cu a doua categorie nu vom aminti nimic, din cauza politicii stricte de cenzura a firmei noastre. Putem sa spunem doar ca afirmatiile calomnioase ale rauvoitorilor pe aceasta tema nu sint departe de realitate.

Consemnam in arhive orice muzica intra prin urechile dv. si va face creierul sa vibreze, sa viseze si de ce nu sa patineze. Asta pentru ca dorim sa stim care sint melodiile care resusesc sa inlature cu gratia unui detergent petele intunecate de pe creierul dv., cele care se manifesta verbal atunci cind vi se pune pata pe cineva.

Caldura ecuatoriala din Bucuresti ar transforma pina si un Munte Vrajit intr-un Munte Prajit, daca nu ar mai exista cite o ploaie binefacatoare precum cea de azi. In lipsa apei ceresti se poate folosi muzica racoritoare ("chillout") cu rezultate bunicele, asta ca sa va dezvaluim unul din detergentii recomandati de noi.

Cu stima,
Societatea de Protectie a Aparatelor MP3

P.S. 1 Unele aparate s-au plins in scrisori anonime de hrana lipsita de variatie (si de gust, dar asta e alta poveste) care li se impune cu forta, deci ne facem datoria si informam persoanele interesate ca exista un program gratuit numit Screamer Radio ( http://www.screamer-radio.com/download/ ) care pune la dispozitie citeva mii de posturi de radio (melodioase si trancanitoare) din toata lumea. Muzica de la aceste posturi poate fi inregistrata in format MP3 si apoi servita aparatelor personale care isi doresc o schimbare de dieta. Extensia Screamer Menu ( http://www.donationcoder.com/Software/Skrommel#ScreamerMenu ) face mai usoara gasirea posturilor preferate cu ajutorul unei functii de filtrare si de asemenea permite programarea inregistrarilor. Ambele programe nu necesita instalare, putind fi puse intr-un dosar oarecare de pe calculator. Se recomanda folosirea versiunii 0.3.9 (beta) a lui Screamer Menu dar si cea anterioara merge bine.

P.S. 2 Pentru rockeru' Crissmo : Sintem o societate de protectie si ca atare nu trebuie sa ne pricepem la nimic altceva decit la bunastarea protejatilor nostri. Daca un aparat se simte bine redind rock de proasta calitate nu ne bagam, mai exista si masochisti pe lumea asta, inclusiv in rindul aparatelor (avem insa informatii ca masochistul sinteti dv. nu bietul aparatel MP3 care va suporta "crissele"). Insa nu putem sa nu amintim spusele unui mare muzicolog care zicea recent ca "Stinkin' Park este pentru rock ceea ce este soia pentru carne, adica un inlocuitor ieftin, fara consistenta si fara gust." Noi personal mincam carne muzicala (atunci cind nu mincam iaurt), dar fiecare e liber sa ingurgiteze ce doreste, cu mentiunea ca soia celor de la Stinkin' Park ii poate transforma pe cei care o consuma in legume.

Warmer Climes said...

Vreau sa ma varietez intr-o notorietate si sa cant ca o zebra murdara de ceai.

Respectiv sa pun mana pa tzarus. Si sa mi-l infig.

Ma stupefiez io pa ia da asociatie.

Ha-oleu!

Crissmo said...

am vrut sa raspund, dar am obosit citindu-te. trist.

le petit mouton said...

vai, va rog sa nu va intepati in fata unui blog muribund

Warmer Climes said...

crissmo?

le petit mouton said...

mirosul unic de qui-pro-quo

Anonymous said...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!