Saturday, May 19, 2007

Cum era să nu fiu cetăţeană şi să fiu arsă pe rug

Deci eu eram fecioară în ale votării pentru că părinţii mei s-au zbânţuit pentru mine la început de toamnă '87 şi până acum n-am avut şansa să ştampilez în calitatea mea de cetăţean român. Acum s-a ivit nefericita ocazie când l-au jecmănit toţi hoţii ăia pe hoţul simpatic, special să îmi exercit eu statutul de cetăţean român, deci m-am bucurat.

M-am trezit dis-de-dimineaţă cu gândul să mă duc la vot, după ce voi fi alergat juma de oră în jurul stadionului pedeapsă ca am mâncat aseară o pungă de chipsuri. Dar mi-a fost lene, plus că am downloadat episodul 22 din seria 7 Gilmore Girls, cel mai telenovelo-lacrimogenistic-am-crescut-o-dată-cu-Rory-doar-că-ea-a-rămas-slabă episod, cine vrea să stric surpriza să spună că eu povestesc.

După-amiază mi-am adus aminte de cetăţenia mea şi m-am hotărât să mă duc, dar n-am ştiut cu ce să mă îmbrac, pentru că tatăl meu s-a dus la vot în cămaşă şi cravată, prin urmare nu puteam să încalc obiceiul curat creştin. Însă cum sunt multitalentată, am iscat o criză eu nu am cu ce mă îmbrăca, iar m-a prins vara cu un tricou azi îl spăl mâine se usucă, am vărsat nişte lacrimi şi am făcut rost de bani pentru un nou tricou, m-am pupat pentru jocul actoricesc desăvârşit şi am pornit în achiziţionarea articolului care îi va fi purtat noroc lui Băse. Dat fiind faptul că sunt o ipocrită, ghiciţi culoarea tricoului.

Şi aşa s-a făcut cinci, de-acuma hai la vot, că timpul nu are nesfârşită răbdare (deduceţi de aici că am abandonat cele lecturi în favoarea recitirii moromeţilor). Am luat carnetul de alegător, tricoul super bombastic, fâsâit nişte parfum pentru că e posibil să-mi găsesc ursitul la vot şi-am pornit. Domnul responsabil cu litera mea având potenţial ridicat de ursit, dacă nu i-ar fi strălucit verigheta ostentativ, m-a trimis acasă după cartea de identitate, domnişoară, tu nu te uiţi la ştiri? Nu, ce să văd? Cum Geoană îl face pe domnu preşedinte beţivan? Aşa că m-am întors acasă după buletan, pe care ia-l de unde nu-i şi răstoarnă toată casa şi caută în gaură de şarpe şi alte locuri dubioase precum: frigiderul, sertarul cu şosete, cutiile cu instalaţia de Crăciun. Mi-a venit să lacrim dar nu mai funcţionau glandele din cauza evenimentului mai sus menţionat.

Doamne, doamne, ce mă fac, eu care am urlat în gura mare să se ducă toată familia la vot, dacă aş fi purtat o campanie Vote or Die acum aş fi murit şi nu mi-ar fi făcut slujbă nici un popă. Ca să nu vă mai ţin în suspans, l-am găsit într-un catalog de produse cosmetice&co, probabil mă gândeam să fac credit cu buletinul să îmi permit, căci era vorba de emuei. Şi-am votat, domle, ce mai tura-vura, nu pot să cred c-am scris atât de mult despre faptul că am rătacit buletinul, l-am găsit şi am votat.

La teveu, lu domnu Băse îi luceşte chelia de bucurie. Şi mie scalpul.

14 comments:

Anonymous said...

Aoleu! Da' sa stii ca am avut emotii, daca asta era intentia! Citeam si citeam si-mi ziceam "nuu, nu se poate, sa vezi ca moutona pana la urma chiar nu s-a dus la vot nuuuu aaaaa vaaaaaaai" (imi smulgeam paru' si-mi dadeam ochii peste cap)etc.
Asta ca sa vezi cat de cascata pot fi, ca doar tu, suflet mare, ne-ai anuntat de la inceputu' titlului cum ca "era cat pe ce sa nu ma duc", de unde rezulta ca te-ai dus si ar fi trebuit sa stau linistita. Da' asa is eu, pana nu fac scandal si-am palpitatii nu ma simt bine.

le petit mouton said...

:)) şi eu care credeam că pşicologii(studenţi sau profesanţi) sunt nişte fiinţe pe care nu îi sperie nimenea

Sabrina said...

deci felicitari, ai intrat in randul lumii XD
eu tot stau si ma intreb daca se astepta cineva, chiar si Geoana, ca rezultatul sa fie altul?

le petit mouton said...

gând în gând!

Anonymous said...

esti o adevarata cetateanca! mai ales ca pentru dragul de Base ai cautat disperata buletinul ;)

Mihai said...

schimba samponu daca scalpu e la vedere. ntz ntz (cel mai pertinent comentariu din istorie)

Monica said...

cu sampon de urzica trece:)
deci tricoul e mov, nu?

le petit mouton said...

vai nuuuuuu, nu e scalpul la vedere, asa simteam io, ca straluce de bucurie. nu-ntelegeti metafore, valeu!

Mihai said...

am fo eu rautacios, normal ca pricipim

Anonymous said...

pe mine la vot m-a recunoscut o doamna de prin vecini (care era in comisia de votare) chiar inainte sa scot buletinul uitat printr-un buzunar si sora-mea s-a socat puternic: chiar asa, te stie lumea pe peste tot? :))

Warmer Climes said...

te introducsei. sper ca iesi lubrifiata. buton cu verde. ;;)

le petit mouton said...

vaaaaaaai, cat de frumos dar mai ales secsi! ma simt profund indatorata, drept pentru care te introduc si eu. adica nu pentru favoruri, sa stii,ci pentru ca ai critici foarte bune. suntem introdusi,hehe.

Warmer Climes said...

dar nici nu vreau draga mea pentru favoruri...daca voiam pupincurisme te sunam si ...chiar ne lubrifiam!

dar nu!

mie imi place rau la matale pe miel si am purces la adaugiri pe todenyu' meu.

respecte, dom'soara.

le petit mouton said...

io cand ti-oi trage un lubrifiant de menta-n cap, te linistesti.Daca io vreau sa te pui la mine aicia, tu sa nu ma lubrifiezi!