Saturday, March 17, 2007

Reşiţa e undeva pe hartă?

Anul trecut, când mă dădeam cu blogul, eram foarte lacunară în detalii semnificative gen fraţilor, lipsesc că ma duc la olimpiadă, ţineţi-mi pumnii în traistă. Vreme trece, vreme vine, am învăţat meserie pe centura blogurilor şi vă spun clar şi răspicat : Lepetit se duce la holimpiada de engleză în vacanţa de Paşti, o mare absenţă în lumea blogosferei şi motiv de depresie pentru toţi cititorii. În genere, Lepetit crede că un pusti care joacă F.E.A.R, Call of duty (şi alt nume n-a mai ştiut să-mi zică băiatul cu care vorbeam pe Messenger) ştie o engleză mai utilă decât toate "ontological substratum","the primary pigment of poetry" sau "hedonistic refuge" al olimpicilor, dar ăsta-i biznisul, de unde pot ieşi bani frumoşi în an electoral şi medii de zece asigurate pe viaţă.

Dacă o mirosiţi pe Lepetit lipsită de entuziasm, asta e pentru că are un parfum stresant cu vanilie. În plus, în următoarele săptămâni se va intra în ea şi în tot lotul cu buldozerul britanic, eseuri reflective, ascultări de casete şi speakinguri răsbătucite. Dom' director ne va pălmui cu replici "reprezentaţi un judeţ, nu v/mă faceţi de ruşine", privirile madamei teacher nu vor însemna"bravo, fetelor" ci "să nu cumva să nu folosiţi emphatic do". Va trebui să o abandonez pe Lolita în favoarea criticilor lui Hemingway, Eliot, Pound şi Virginica Lăv Woolf. Biblia îmi va fi Macmillanul. Mă voi uita la Gilmore Girls şi voi scoate expresiile pompoase ale babei. Ocazional voi boci sub presiune. Toate vor fi minunate, pentru că ştiu că voi slăbi şi voi fi străvezie în rochia verzie. :D

Pentru cei care au planuri de olimpiezi de engleză, sfatul meu este filosofia, taică. La eseul despre libertate am scris despre ideile lui Sartre şi Rousseau şi am luat 96. La speakingul "Life teaches us hypocrisy is necessary" i-am inserat pe Aristotel si Hobbes. 99, taică. Mă duc să mă pup în oglindă, sunt extraordinară.

Am revenit. Iertată fie-mi ignoranţa, dar dacă ştie cineva ceva frumos despre Reşiţa să ridice nara stângă în sus. Cică acolo se ţine olimpiada. Mama zice că ajungem cu Bucureşti-Timişoara, asa că, de ce, daca ai o ofertă indecenta, nu cobor din tren la Reşiţa. (Bibire nu va citi această ultimă propoziţie) Să sperăm ca anul acesta Lepetit va socializa, anul trecut n-a comunicat decât cu ieşencele (cine nu s-ar împrieteni cu ieşencele? Suzi, Vio şi Hia sunt acum de acord). Ah, şi dacă băiatul de la Târgovişte mai vine şi anul ăsta, să stii că te-am iubit. In a very creepy way.

5 comments:

Monica said...

I DO am so produ of you!

La Resita e frumos si linistit, o sa-ti explice cine stie mai multe amanunte. De ce o va face, daca nu de bucurie ca mergi pe acolo?

piscotel said...

Felicitari pt rezultat...si good luck si la nationala :)

Anonymous said...

resita e cam sinistra cel putin in centru, e un cartier de case vechi frumos , dar poate e mai bine asa pentru ca te vei concentra mai bine pentru olimpiada, baftoc!

e cam surealist centru, pe bune!!!

le petit mouton said...

Mulţămiri pioase!

vio said...

:)
io zic sa-l evoci si pe Calvin cot la cot cu Hobbes (a, mi-a murit si colectia C&H de pe comp o data cu hdd, mda)

sporuri enormice!;)
da cred ca au icafe in resita:D