Monday, December 18, 2006

Tatăl meu dă ţării pâine

După cum veţi observa, acesta este episodul doi din portretizarea membrului fondator al familiei, familie în care se poartă cele mai amuzante războaie de dominaţie a matriarhatului asupra patriarhatului, cu repercursiuni feministe asupra mezinei casei = eu, domle.

În acest episod: tata şi numele oamenilor
Tata mi-a lăsat de mică impresia că ştie pe toată lumea, drept pentru care am conchis că trebuie să fie foarte faimos. Când ma ducea duminica la Zoo, eu toata înrochiţată şi apretată, drumul ne lua de doua ori mai mult, pentru că el se întalnea cu diverşi oameni şi discuta despre politică şi agricultură; Mă plictiseam grozav şi, ce pisici, ignora că eu îl strângeam de degete cu toată forţa mea, haaaai. Eh, acum nu mai merg mai nicăieri cu el, mainly pentru ca nu mai port rochiţe şi apretul este sooo yesterday, dar destinul ne-a reunit la făcutul pieţei, unde numai ce aud! Dacă un nene îl saluta, el zice Salut, salut, nea brengj*. Următorul nene, acelasi brengj. Adică nu ştie numele oamenilor şi bâlbaie ceva, ce ruşinos! Iată un motiv pentru care mă bucur că nu am moştenit his socialising skills, cunosc doar doi oameni şi un şobolan pe nume Ema.
În schimb, pentru tata, majoritatea femeilor au un singur nume : Aurica. Cu diverse diminutive. Aşa o cheamă pe mama, vă împuşc dacă râdeţi. Observati romantismul din acest bărbat, care o vede pe mama în toate femeile, chiar şi în mine :
*brengj= sunet neidentificabil

4 comments:

Anonymous said...

toate femeile sunt aurica si toti barbatii sunt bre?:))

Anonymous said...

=)) lasa, ca dind nume la obiecte le creeaza, o piata de brengji si de aurici. :))

Monica said...

or fi, dar mai discret, cat sa nu-si dea seama aia..

numai ca, vedeti voi, pe oameni ii ungi la suflet daca li se pare ca le spui pe nume...

eu am alta metoda, spun, aproape galesh: domnul meu!

Anonymous said...

bai monica, cum poate sa spuna domnul Belier (tatal lui Petit Mouton, deci) domnul meu cind se intilneste cu oameni pe care-i stie de-o viata ca fiind brengj?:))