Monday, November 27, 2006

Locuri cu ceai

Unii oameni cred ca din Piatra-Neamt inca mai iese fum din hogeaguri. Si ca imnul nostru este cantecelul acela de la gradinita "noi avem un orasel, uite-asa"(si acum aratam cu degetele :)))
Daca tot ati vazut la televizor cum nea Stefan primaru' il plimba pe Lucescu-sau-cum-il-cheama cu caleasca, sigur v-ati facut impresia ca suntem un oras ecologist si romantic, o copie (in)fidela a lui Stars Hollow.
Eh, si oricat de mult m-as putea pacali cu o imagine a orasului mic care nu este, sambata m-a izbit realitatea cruda. In Piatra-Neamt sunt numai trei localuri de baut ceai, daca nu o punem la socoteala pe colega mea care poarta cu ea oriunde s-ar duce ceai de la Carturesti in termos ;)) Adica mda, tot restaurantul serveste ceai care in realitate costa 5 bani dar tu dai 3 lei, dar ceaiuri in care se pune thought&love se gasesc doar in: Cafe Latino, Bacardi si Costarica. In ordinea preturilor si a varietatii.
La Cafe latino au tot felul de traznai, de la infuzii de visine pana la ceai cu aroma de frisca. Dai 6 lei pe-un ceai fiindca te pacalesc cu vesela lor simandicoasa. In Bacardi, paturile sociale sunt bine individualizate dupa meniu- Ceaiul bogatului costa 4 lei si cel al saracului 2. Eu fac parte din patura de mijloc sau un pic mai sus, fiindca beau de obicei Hot Spice la 3,5 lei, in care pun portocale, cuisoare, mirodenii si ierburi din China si India. In acest local te pacalesc cu canile lor in forma de animale, cu biscuiti cu inimioare, cu mate si cu ceaiul de slabire Fresh&Fitt, bat la pariu ca toate modelingile orasului beau :)) Costarica e plictisitor in materie de sortimente, dar iti aduc un ceainic frumos si leorcai din el mult pentru numai 3 lei, stai la taclale si de multe ori nimeresc si o muzica mai putin a la Europa fm.
Sunt convinsa ca, in micimea mea de provinciala, voi "oauuuuu"-ai prin ceainariile Bucurestiului si ale lumii, but till then, que viva ceaiul de menta al mamei, it will prove priceless in its absence.

1 comment:

Anonymous said...

Ceaiul de menta, ca e bun colo si ieftin:)
Piatra e un oras fain fain, chiar daca nu prea are multe ceainarii, inca n-a cerut publicul:)

(love your blog!)