Monday, February 20, 2006

Tot la I suck chapter

Astazi am primit de la scoala o diploma de acum trei-patru ani, cand ma dusesem la nationala la romana si luasem o mentiune. De atunci, evolutia mea in ale limbii romane a devenit o panta alunecoasa, si cu cat citesc mai mult, cu atat imi dau seama cat sunt de limitata. Pe la 13 ani, cand era concursul cu pricina, eram fana Bacovia, citeam Cioran fara sa il inteleg si lovitura mea de gratie era folosirea termenului "demiurg". Self-confidence might have been my secret. In orice caz, la festivitatea de premiere am dat mana cu Ciopraga, am primit primii mei bani munciti intelectualiceste, si am fost aplaudata de o serie de neni si tante din cultura romaneasca.
In alta ordine de idei, introducerea din DOOM-ul nou este foarte delicioasa. Uram un calduros bun venit termenului gay in limba noastra, ca de!cum ne-am fi descurcat sa definim toti acei masculi care din diverse motive ne evita?!Domnul Eugen Simion este foarte ironic in discursul sau, si il tolerez, pana cand am sa fiu obligata sa scriu eu continuu altfel decat normal (inca nu sunt pregatita sufleteste)
La romana am trecut la capitolul dostoievskian Eminescu. Wish me luck.

2 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Eu continui sa cred ca suntem prea mici ca sa ne revoltam, asa ca strangem din dinti si tacem (noroc ca nu pot folosi diacritice, pentru ca n-as putea sti care e forma corecta dupa noul DOOM).
In legatura cu panta alunecoasa de care spuneai, dear mouton, am sa-l citez pe Eliade: "Majoritatea romanilor sunt geniali in copilarie, sclipitori si plini de talent in tinerete si ratati la maturitate".