Thursday, October 01, 2009

În direct, ştiri

Pentru că mă hotărâsem într-o zi să iau la serviciu mitraliera pe care am primit-o de la o vânătoare de mistreţi, m-am dus în concediu de urgenţă la Piatra-Neamţ, un fel de sanatoriu pentru mintea mea adânc crestată. Trebuie să înţelegeţi că văd Piatra-Neamţul cu ochii unui hăndrălău îndrăgostit: până să ajung la întâlnire, mi-l imaginez verde şi aerisit, cu piele moale şi albă si voce cristalină. Apoi beau un păhărel, deschid bine ochii şi-l văd bubos, purulent şi trist ca un mileu. Dar destulă geografie.

Episod în casă:

Eu către mama şi tata: Băi, am o veste proastă!
Mă uit la mama. Figura ei spune "eşti însărcinată!" Mă uit la tata. Figura lui spune "eşti alcoolică!" Mă uit iar la mama. Figura ei spune "te-ai lăsat de facultate!" Mă uit iar la tata. Figura lui spune "ai pierdut casa la poker!"
Eu le spun: Am uitat să aduc sacoşa aia.
Ei mă îmbrăţişează şi fac din mine un sandviş de metrou.

Episod afară:

La Teatrul Tineretului (de care sunt profund ataşată) se joacă Herr Paul în regia lui Radu Afrim. Scenografia este absolut incredibilă (cred că am visat trei zile la rând capodopera taxidermică - capul de căprioară cu corp de gâscă). Numai pentru atîta lucru m-am reîndrăgostit, ca un hăndrălău, de Piatra-Neamţ.

4 comments:

gigix said...

:)

"Dar destulă geografie..."

M

le petit mouton said...

gigix, eu ce sa inteleg cu acest "M" aruncat la urma? Ca esti mama? Ca esti Mircea, da-mparate?

gigix said...

Mavrocordat, Matiz, Melteanu

Mihai

Gabriel said...

El Chupacabra at your service