Wednesday, June 04, 2008

une parfaite journée parfaite

m-au ajuns blestemele lui zaiţ şi sunt de-un optimism debordant!
şi toate mi-au mers bine şi nu am intrat în panică, să mă aştept să sară cineva cu un cuţit electric la mine în tramvaiul 41, să îmi cadă vreo ţiglă în cap sau să fiu amanta unui mercenar.
e dubios şi mai am până mă ajustez unui astfel de sistem, dar îmi place, mă gâdilă cumva.
la serviciu, pentru că o tipesă proaspătă mi-a furat din creativitatea muncii, mi-au dat în schimb să fac trendwatching, ceea ce înseamnă că mă lăbăresc toată ziua pe saituri. Oricum, cea mai creativă îndeletnicire a mea e ca faptul că împart frazele tipilor pe care nu le înţeleg (foarte multe propoziţii incidente, oare sunt intimidantă?) şi că le fac analiza (principală, subiectivă, concesivă, foarte multe concesive).

la bookfest se întâmplă nişte chestii de pomină (un cârnăcior, o şaormă) şi preţurile sunt mai bune ca oricând (tot la produsele menţionate). m-am abţinut de data asta şi n-am mai cumpărat tot standul Vinea, pe care de fapt nici nu l-am zărit, m-am înfruptat ca un felină cu blana lucioasă cu Polirom, Humanitas şi Prior Books. Ah, şi m-a pupat Vasile Ernu, just like that, şi am fugit la Ionuca să-i fac în ciudă, uite bă Ionuco, mi s-a adresat cu dragă! Dar Ionuca a fost stană de piatră şi mi-a zis că e ceva comun. Mi-am regretat avântul de adolescentă în colanţi, dar nu prea mult, sunt o optimistă! Pe Sociu şi a sa Vivi (best ever) i-am prins când se duceau la aeroport, dar despărţirea a fost mai puţin dramatică faţă de cea de la lansare. În zilele ce urmează voi sabota standul Polirom şi voi fura posterul cu sociu, am o idee de pop art (am zis finuţ). Destulă bârfologie, să mai vorbim despre mine!

Mi-am cumpărat bicicletă. Un soi de să marcăm şase luni muncitoreşti în lumea relaţiilor publice. N-o dau la pozat până nu-mi iau o Montana turcoaz şi o vopsesc. Dar e bine, astăzi am aflat care sunt suspensiile. Mâine mă voi prinde cum schimb vitezele. E bine!

___________
Martin Page este de fapt cauza optimismului meu, îl găsesc teribil de amuzant. dar trebuia să mai scriu şi de zaiţ, pentru că merită!

10 comments:

Anonymous said...

Cum adica te-a tzucat Ernu? detalii! COntextul!
Grupul fetelor care beau mineralnaia vada!

Anonymous said...

Mili draga, nu am vrut sa-ti stric bucuria, sincer :( I'm sorry.

Anonymous said...

ma bucur ca ti-a placut... am sa mai caut carti optimiste :)

Amoralul said...

Pai da, domnisoara, chiar pornirea asta analitica (inevitabil se simte) ii face sa se blocheze la incidente in drumul spre indecente.

Mihai said...

si zici ca stai in militari sau drumu taberei? ma tenteaza si pe mine bicicleta, desi nu stiu cat de mult as putea sa o folosesc.

le petit mouton said...

sa inteleg, Amorale, ca cu cat mai rezumativa (expeditiva, cum s-ar zice), cu atat mai bine?

misu, te trag de ureche! ciuleste bine, eu stau in Tristor, langa cimitir. E foarte reprezentativ.

Amoralul said...

Sa intelegi, domnisoara, ca uneori este mai inteligent sa faci pe proasta, doar daca nu cumva satisfactia de a fi desteapta este mai mare decat oricare alta. (Exprimarea de mai sus e o usoara exagerare, normal)

le petit mouton said...

sa nu-ti faci griji.
pentru nici una.

lorelei said...

Lasa Montana, hai sa luam city bike, d'alea franţuze cu cos in fata;)

le petit mouton said...

of, lori, cum n-ai avut tu victima un grapher! montana e un spray de grafitti si eu imi iau turcoaz si imi vopsesc bicicleta non cosuroasa, ca doar nu sunt mary poppins si nici judy garland.