Friday, February 29, 2008

Streetwise

La 5 dimineaţa în metrou un tip cu lobul urechii stângi bandajat vorbeşte despre chestiuni solide ale vieţii Cred că ar fi mai bine să-ţi ţii gura dacă vrei să ai un câştig din asta. Credeam că astfel de replici apar numai în romanele americane care, pe lângă că sunt traduse prost, sunt ele însele foarte proaste.

Văcărescu, văcăreşti, pentru mine e totuna, doar să ajung în Tei la Oana, pentru că Oana e genul de tipă care mi-ar culege oasele dintr-o râpă şi m-ar îngropa creştineşte. Urmează staţia Obor cu peronul pe partea dreaptă. Într-o zi am să refac traseele lui Cărtărescu deşi acesta vorbeşte uneori ca un veritabil jucător de World of Warcraft uleios. (Este grozav că îmi permit să zic aşa ceva, dacă ar sta la masă cu mine probabil că aş clămpăni toată şi mi-aş însuşi faţa de diană timorată faţă cu intelectualii.) La mine am doar cursurile despre sfera publică şi pe Habermasul de acasă s-a pus praful hăt din sesiune.

La 5 dimineaţa în metrou circulă oameni responsabili, nu white-collars ca mine, ceea ce îmi aduce aminte că iar am mii de boarfe de spălat, ceea ce mă apropie mai mult de blue-collars.

Urmează ultima staţie, Dristor 2. Vocea acestei actriţe parcă se adresează unor suferinzi de Alzheimer. Nu miros a alcool, a tutun, a oameni sau a om. Abia aştept să mă spăl pe dinţi. La o conferinţă piaristică, domnul Eram spunea că dacă îţi faci blog trebuie să ai ceva de transmis. Ei pe dracu.

6 comments:

Anonymous said...

Muahahaha... imi place concluzia!

Mihai said...

ai fost si tu la ceai, madam?

Anonymous said...

Ce faceai tu la ora 5 dimineata in metrou?!!!!

le petit mouton said...

@m: da, bre, de ce nu mi-ai facut cu ochiul?

@i: ma duceam acasa sa scriu aceasta insemnare

Diaan said...

astia cu bloguri transmit boli

si daca o sa se gandeasca cineva la cele venerice, sa foloseasca prezervativul

Anonymous said...

Am incercat si eu sa merg pe urmele lui Cartarescu... din pacate multe s-au sters. Moara din spatele blocului de pe Stefan cel Mare a fost daramata, cartierul Dudesti-Cioplea unde mergea Svetlana din REM, la fel... :(