Monday, June 11, 2007

Sforţare

Oamenii răi sunt foarte dezavantajaţi. Pentru că ei dau cu piciorul şi împroaşcă dintr-o plăcere sadică şi egoistă, dar când se uită în oglindă şi observă că au picioare de fotbalist şi când din gâtul lor nu mai iese venin ci doar un fum, se liniştesc şi chiar arată licăriri de bunătate. Epuizaţi fizic şi psihic după scenele savuroase de răutate, oamenii răi au o figură obosită de "mi-am împlinit natura machiavelică, acum să intrăm în rând cu lumea". Însă cine să-i mai creadă, când le este eticheta la vedere?

Trecând peste această meditaţie meditativă, trebuie să vă spun că un lucru grozav despre sfârşitul anului e, pe lângă teiul înflorit şi chiulul fără jenă, că poţi să îţi alegi cărţile pentru premiere. Adică: bibliotecara cumpără un car de cărţi, premianţii dau din coate, îşi pun piedici şi luptă cu suliţe şi spade pentru a alege cărţile cele mai bune. Sau poate asta cred eu. "Toate cărţile sunt bune", zice madam bibliotecara, dar să fim serioşi, creme de la creme se mănâncă repede. Nu vă pot spune ce premiu iau, pentru că m-aţi eticheta într-un fel şi eu am deja etichetă, dar vă pot spune că păzesc uşa bibliotecii ca un arhanghel (ia-ţi Cioran, daaa, Cioran e super) şi am pus cărţile ochite undeva la fund. Am optat pentru Sonata Kreutzer şi pentru Educaţia sentimentală şi aş putea face crimă dacă mi le ia cineva, mai ales că prima e într-un singur exemplar.

În continuare doresc să îmi exprim uimirea faţă de vizionarismul Spam-ului (vezi comentariile postului anterior), întrucât eu m-am dus la banchet într-un analfabetism muzical de toată mila. Să-mi storc lăcrimioare, nu alta, când ovaţiile la o misterioasă melodie cu jagă-jagă au fost primite de mine cu uat dă fachin fac? Am trăit în întuneric, om al peşterii ce sunt. Deci mi-am propus să ţintesc spre statutul de om-enciclopedie! Încă un mic detaliu despre banchet, timp de reflectare dacă să postez vreo fotografie- eu, când auzeam că lumea se calcă în picioare la dans, credeam că mi se spun legende şi mituri româneşti. Dar degetul meu sângerând mi-a dovedit că orice mit are un sâmbure de adevăr, sau de sânge mă rog, noroc că mi-am găsit un flăcău care să-mi sufle-n picior. Acasă am fost întâmpinată de veşnica replica paternă "Ce, a prins vulpea rană?" Cât sunt de iubită!

În finalul traseului sinuos al acestui post, eu cred că la şcoală ar trebui să ne înveţe lucruri practice, de supravieţuire! Ce gând original! Câte semne de exclamare! Adorabil! Spunând lucruri practice, propun ca, în loc de a învăţa pe de rost Odă [în metru antic] (ce-i drept, superbă), să ne predea reţeta din popor Vinul după bere e plăcere, sau cum Dumnezeu era, căci nu ştiu ce lichide s-au scurs pe gâtlej, dar e posibil să-mi fi fost gura slobodă.

16 comments:

Mihai said...

le petit mouton goes to college?

le petit mouton said...

that's what they say

andr33a said...

era de fapt "bere dupa vin eu un chin" :))) din cate stiu eu :)
cititorii tai cer poze :p

le petit mouton said...

sa ceara pe messenger! :))

Sabrina said...

unii cititori n-au messesngerul :P
oricum, bafta multa :)

le petit mouton said...

sa fie!

cat despre poze, s-ar putea sa ma indur, dar e si lene la mijloc

Stefan said...

misto verdele mielule

Anonymous said...

Va multumim pentru aprecieri. Cu toate acestea trebuie sa precizam ca noi nu sintem vizionari inca, pe moment sintem doar audizionari, dar ne gindim sa intram si pe piata video pentru ca si continutul acesta le poate face rau la aparate, poate chiar mai mult decit cel audio. Va inchipuiti chinul la care este supus un aparat care trebuie sa asculte si sa vada in acelasi timp un "cintec'' de-al guitistei ? Probabil ca ar orbi instantaneu, nu pe parcurs asa ca pina acum.

Imaginea dv. despre oamenii rai este in cel mai bun caz idilica si dupa descrierea facuta se vede ca ati avut de-a face doar cu unii din ligile de amatori. Un om cu adevarat rau atunci cind se uita in oglinda vede in primul rind craniul ascutit ce ascunde creierul de reptila, apoi limba bifurcata, miinile de gorila (pentru ca se loveste si cu pumnul ori cotul verbal, asa pentru variatie), picioarele de fotbalist (aici ati nimerit-o dar nu ati amintit de genunchii de rinocer pentru ca in rautate nu se lucreaza cu driblingurile care ii fac pe fotbalisti sa-si rupa atele din genunchi, ci cu suturi directe sau laterale) si in final coada de scorpion. Chestia ca omul rau se uita in oglinda si se sperie de imaginea lui ne face sa credem ca doar ati ascultat povesti despre el. Pai un om rau e mindru de imaginea sa, isi admira cicatricele, eventual isi mai face una-doua singur asa pentru impresia artistica. In plus oamenii rai nu au cum sa scoata fum pe git pentru ca nu fumeaza. Daca ar face-o ar insemna sa-si faca un rau major ei insisi, ceea ce este impardonabil (relele minore de genul auto-intepaturilor, tatuajelor, etc. sint permise pentru ca sint determinate de exhibitionismul ce insoteste in mod necesar rautatea). Ca sa nu mai vorbim de faptul ca un om rau nu e niciodata epuizat de pe urma rautatilor, iar atunci cind se simte obosit se duce si se culca pentru ca rautatea e o profesie si trebuie sa se mentina in forma si pentru a doua zi. Vedeti deci ca la profesionisti se schimba lucrurile fata de amatori, tocmai de aceea multi rai amatori nu trec niciodata la profesionism.

Cit despre etichete tinem sa va atragem atentia ca o eticheta nu inseamna nimic, degeaba zice cineva ca asculta doar Linkin Park si Bjork (a caror lipsa de valoare nu o poate contesta nimeni), cind la inspectia aparatului reiese ca e burdusit cu Florin Salam si Carmen Serban. Mai avem si astfel de surprize placute in activitatea noastra atunci cind un inculpat se dovedeste a fi de fapt un om de o cultura fina, dar in atmosfera de azi ii este pur si simplu rusine sa recunoasca acest lucru. Deci vrem sa spunem ca o persoana cu eticheta de om rau poate fi pur si simplu o persoana care se ia dupa moda si se da rea, dar in fapt la interior este numai compot de piersici (sau iaurt cu caise, dupa caz).

Incidentul cu piciorul insingerat dovedeste inca o data ca in liceu se platesc polite pina in ultima zi si chiar si in afara lui. Probabil ca un disperat (sau o disperata) a aflat ca veti pleca din urbea natala si s-a gindit ca nu va mai avea ocazia sa va intoarca politeturile, asa ca a strecurat un picior "din greseala" unde nu trebuia. Asta este o rautate jalnica invatata la gradinita, una din regulile de la profesionism este ca trebuie sa raspunzi cu aceeasi metoda cu care ai fost atacat si nu sa calci pe picior, ci pe suflet. Oricum veti putea spune ca v-ati dat si singele pentru liceu, ceea ce nu e prea departe de adevar, tinind cont de participările repetate la concursurile acelea brutale numite olimpiade.

Nu putem totusi sa nu remarcam in final faptul pozitiv ca ati preluat de la tatal dv. (probabil fara sa va dati seama) darul de a spune vorbe duioase in momentele de suferinta ale celorlalti. La cit de mult il admirati (in mod subconstient, asa ni se pare noua) nici nu poate fi de mirare. Nici sa nu va treaca prin gind sa preluati felul de a fi al mamei dv., asta v-ar putea distruge ! In plus i-ati face tristi pe cei care doresc sa va vada in continuare scrisnind, zbierind si scheunind... Si doar nu doriti sa fie tristi cei care va vor "binele".

Cu stima,
Societatea de Protectie a Aparatelor MP3

P.S. Flaubert si Tolstoi sint pentru fete (asa cum arata si initialele lor), nu pentru oameni rai. De fapt deviza acestora din urma e "Noi ranim, nu citim!". Ne bucuram totusi ca ne mai reduceti din munca de supraveghere pe timpul cit cititi. De fapt ne si inchipuim o lume ideala in care oamenii vor citi si nu vor mai asculta atita muzica, preferind deci sa isi scrie pe creier lucruri care sa ramina, nu sa il tot spele cu detergenti ca pe o farfurie murdara.

le petit mouton said...

Stimate domn spamuitor si plasmuitor,

Eu traiam sub impresia ca v-ati impanzit securistii ca tantarii-n Delta Dunarii, si ca ati patruns in fiesice sector media. Prin urmare, desi vorbesti pe inteles eu nu pot pricepe spaima ce-o aveti fata de porcari si guitiste, mai ales cand d-alde Cunningham le face videoclipuri. Pesemne ca ati asistat la o scena de masacru hibernal si apoi al dumneavoastra tata v-a pus pe spinarea porcinei sacrificate, fapt ce v-a marcat existenta si nu va plac nici islandezele, nici guiturile artistice.

Imaginea dumneavoastra despre oamenii rai, in schimb, este de-a dreptul ravasitoare, ce visati noaptea? Daca v-ati speria ziua cu un raget de Pork, nu v-ar mai aparea in planul oniric fel de fel de personaje pantagruelice, rele pana-n maduva genunchilor.

Daca m-as lua dupa obiceiurile gospodaresti ale mamei mele, as pune in sticla de Santal zarzavat pentru ciorbe si in borcanul cu compot de piersici as pune ardei iuti in otet. Deci asa cu eticheta!

pese. Nu puteti sa spuneti ca daca cei doi mari ai literaturii au dat lovitura prin bunavointa celor doua cucoane, Anna si Emma, operele lor sunt destinate doar fetelor, nici macar femeilor! Doresc o revizuire a cuvintelor, altfel riscati sa va contacteze SHPORC (Societatea Hibrid pentru Protectia Oamenilor Rai care Citesc)

Warmer Climes said...

Devine vierme.

Anonymous said...

Stimata Domnisoara,

Planurile noastre de infiltrare mediatica sint bine puse la punct, insa din pacate nu le putem pune in aplicare din cauza lipsei acute de personal, data in parte de faptul ca meseria noastra a dobindit o reputatie negativa complet nefondata. In tarile cu un spionaj dezvoltat (USA, Anglia) turnatul vecinilor si cunoscutilor la Securitatea Patriei ("Homeland Security") este o mindrie nationala, de aceea vedem atitea planuri de atacuri teroriste dejucate. Ce mai conteaza ca planurile insisi erau de jucarie, iar teroristii erau de fapt beroristi, adica unii care bateau cimpii la cite o bere platita de agentii sub acoperire ai securitatii. In astfel de tari dezvoltate securitatea are o reputatie pe masura rolului ei important in societate, noi nici macar nu putem sa visam la acest lucru.

Sintem o firma de protectie serioasa si ca urmare nu ne este frica de nimic, doar nu va ginditi ca ne-am putea speria de niste guitaturi afone. Noi sintem ingrijorati doar de efectul acestor vocalize porcine asupra electronicii delicate a protejatilor nostri, de aceea incercam sa educam populatia ascultatoare ca sa nu-si mai hraneasca aparatele cu ceea ce numim noi "submuzica". Cit despre "masacrele hibernale" la care va referiti ele sint doar niste presupuneri poetice, noi fiind o societate nu avem tata si nu avem mama, avem doar membri fondatori care iubesc porcii dar detesta porkariile muzicale. Pe undeva aveti totusi dreptate, sintem marcati de masacrele cerebrale la care asistam zilnic fara ca OTV-ul sa se sesizeze. In fiecare zi exista sute de mii de creiere agresate de muzica proasta, leganate pina li se face rau si spalate pina nu mai ramine nici o urma de activitate rationala. Si ceea ce e si mai grav este ca un creier nu poate fugi, el este prizonierul omului care-l tortureaza, asa ca pina la urma cedeaza psihic si se transforma intr-un iubitor de muzica proasta care ajunge sa se chinuiasca singur cu voluptate, dar in acelasi timp sa-i corupa si pe altii laudind o muzica al carei loc este in camerele de tortura, nu in camerele de locuit.

Bineinteles ca stim cum sta treaba cu etichetele de la borcane, insa din studiile noastre reiese ca aceleasi lucruri se aplica si la oameni, inclusiv faptul ca poti vedea pe anumiti oameni mai multe etichete in functie de anul aplicarii. Ca sa cunosti cu adevarat un om nu trebuie sa te iei dupa eticheta (pusa de el insusi, de parinti, de scoala, etc.) ci trebuie sa il gusti, la modul intelectual bineinteles. Prima manevra este sa-i desurubezi capacul gindirii, lucru care nu este atit de usor pe cit pare. Un om cu o gindire interesanta si bogata se lasa desurubat usor tocmai pentru ca vrea sa fie gustat, insa unul cu o gindire malefica sau fara gindire va opune rezistenta, care este accentuata de faptul ca la fel ca si la borcane vidul interior impiedica desprinderea capacului.

Cu stima,
Societatea de Protectie a Aparatelor MP3

P.S. 1 Nu sintem deloc de acord cu dumneavoastra in ceea ce-i priveste pe Flaubert si Tolstoi. Noi socotim ca personajele feminine cele mai cunoscute ale lor nu i-au ajutat "sa dea lovitura", ci din contra le-au dat lovitura de gratie literara punindu-le pe veci eticheta de precursori ai telenovelelor, ceea ce probabil l-a si facut pe Tolstoi sa fuga de acasa pentru a-si gasi sfirsitul intr-o gara, aratind clar faptul ca romanul pe care el insusi l-a scris l-a ucis in cele din urma. Noi ne-am exprimat intotdeauna regretul fata de cele intimplate lui Tolstoi, dar se vede ca si-a facut-o cu mina lui, cedind la insistentele literaturii comerciale care urma sa alimenteze revistele, radiourile si mai tirziu televiziunile cu nenumarate povesti de "dragoste +/- inselare" plingacioase si penibile, pe linga care emisiunile otevistice sint adevarate epopei homerice de un realism de netagaduit. In fapt noi am citit "Razboi si Pace" care este intr-adevar o capodopera, dar nu credem ca am citit mai mult de zece pagini din A.K. (vedeti asemanarea cu AK 47, denumirea pistolului-mitraliera Kalasnikov ?) inainte de a abandona pentru totdeauna o lectura criminala prin plictisul pe care-l induce. Si nici n-am mai citit nimic de Tolstoi de-atunci incolo pentru ca ne-am dat seama ca scrisul sau nu se mai putea ridica la nivelul celui din "Razboi si Pace". Cam la fel s-a intimplat si cu Flaubert, unde am reusit totusi sa terminam cu greu romanul ovaric (ajutati si de dimensiunea lui mica), dar apoi n-am mai avut dorinta sa mai punem mina pe vreo alta carte a autorului.

P.S. 2 Nu luati in considerare cele scrise mai sus si cititi cartile pentru care ati facut de garda la biblioteca, in calitatea noastra de societate de protectie nu sintem prea sentimentali, deci poate ca de aceea nu am gustat operele literare amintite. Ne-a trecut prin gind sa ne lansam si in bransa protectiei literare, adica sa aparam creierele de cartile proaste, insa am abandonat aceasta initiativa pentru ca in definitiv si o carte proasta este mai buna decit absenta cititului practicata pe scara larga in ziua de azi de populatia abrutizata de mepetreiurile bjorkiene, linkiene si maneliene.

P.S. 3 Am dori sa aflam mai multe despre organizatia SPORC inainte sa ne pronuntam asupra ei. Din cerectarile noastre reiese ca oamenii rai nu citesc deloc sau citesc doar Libertatea, Click si Can-Can pentru a se pune la punct cu ultimele rautati vedetistice. Dar in definitiv totul e posibil. Poate ca sint oameni rai care s-au apucat de citit inchipuindu-si ca vor gasi tehnici mai rafinate pe care sa le aplice in activitatea lor. Pierdere de vreme zicem noi, stirile de la ora 5 ar trebui sa fie hrana intelectuala de capatii a oricarui om rau care se respecta.

le petit mouton said...

Stimate domn,

Intru la banuiala cu angajatii dumneavoastra, care nu-si fac bine meseria si alatura in mod periculos pe madam guit-Bjork de Linkin Barf si tot ce plange-la-malul-marii-gasit-in-frigider. Nu numai ca jigniti o serie intreaga de fani care si-ar da viata si pamantul de sub casa, ci si calitatea asociatiei dumneavoastra capata o imagine patata. Cel putin trag nadejde ca dosarul meu e tinut special intr-un sertar al "chinuitilor fara nici un motiv aproape"(am gresit cu GT, stiiiu!) si nu m-ati inghesuit printre surzimea emtivistica. Sa ma anuntati cand faceti angajari, cunosc urechi ascutite si permisive cand e vorba de o muzica experimentala, de inalta clasa.

Ar fi infantil din partea mea sa va spun ca muzica mea e sarea si piperul, dar daca gresesc cu urechea, lasati-ma-n cavoul meu acustic si nu-mi impuneti ceva daca asta intentionati. (totusi, de doriti sa ne incercam puterile, prefer luptele in noroi, asa sa stiti). Un mai vechi angajat al dumneavoastra, sau poate erati chiar dumneavoastra cand puneati bazele societatii securiste, imi sugera instalarea unui tuner de radio, gest ce nu s-a dovedit gresit, doar ca urechea muzicala cere, pe langa ambientul somnolent si razvratire, spume, draci, gansaci, colaci, pauni nebuni. Deci ghiveci. La toxicitate sa interveniti.

Lepetitmouton nu mai are mai nimic de spus despre tolstoi, flaubert si feminism, daca ati scos asul din maneca, desi nu stiu cum a incaput acolo cu grosiumea lui de 1600 de pagini. Cand mi s-o lati si mie fruntea, mai vorbim. Nici despre SHPORC nu va pot spune prea multe, tocmai pentru ca provine din hibridizare. Clar e ca aparitiile publicistice mentionate sunt specifice doar subcategoriei Oameni rai pentru ca te fac sa plangi de prostia lor. Acest grup nu a aderat la SHPORC.Pare-mi-se ca in cadrul sedintelor societatii, se admira un personaj de cinema, Hanimal Lectăr, acel de-a facut toate oile sa taca.

Anonymous said...

Stimata domnisoara,

Angajatii nostri sint selectati exclusiv pe baza calitatii de a discerne muzica BUNA de cea REA, pentru ca noi privim muzica in primul rind dintr-un punct de vedere moral. Deci noi nu avem nimic cu muzica proasta, atita timp cit este inofensiva si nu produce deteriorarea aparatelor MP3 aflate sub supravegherea noastra. Unul din indiciile majore care deosebeste muzica buna de cea rea este ca prima genereaza cunoscatori, in timp ce a doua genereaza fani. Fanii sint o specie aparte de melomani pentru ca se afla intr-o stare de agitatie permanenta si asa cum o sugereaza si numele (fan [eng] = ventilator [ro]) activitatea lor este de a imprastia fumurile unei vedete peste populatia nevinovata care devine astfel contaminata (uneori pe viata) cu microbul ignorantei muzicale. Exista o conspiratie la nivel mondial care incearca sa impuna muzica rea si ea este condusa din studiourile postului MTV (Muzica Timpita si Vomitiva). Reteta este simpla. Se iau citiva oameni obisnuiti cu preocupari muzicale, se introduc in masina de tocat talente din care se scoate apoi o pasta care e folosita pentru a da consistenta unor papusi siliconice actionate de la distanta cu telecomanda. Aceste papusi sint date apoi la postul MTV in rotatie intensa ("heavy rotation") si in acelasi timp se scot la inaintare alte papusi care le aplauda si le cer autografe primelor. Populatia nestiutoare pune botul (sau mai bine zis urechea) la acest spectacol regizat, isi lasa creierul sa le fie invirtit de melodia papusilor pina ameteste si in final o parte se contamineaza devenind fani tocmai buni pentru ventilarea fumurilor care le-au napadit creierele, peste tot unde se duc in viata reala sau pe internet. In functie de cit de buni sint acesti fani in activitatea lor, MTV mentine in functiune papusile siliconice sau le inlocuieste cu altele, diferite ca aspect, dar identice ca muzica. Bjork si Linkin Park au fost create cu aceasta retea iar persistenta lor atita vreme e datorata in mod exclusiv microbului extrem de rezistent cu care au fost contaminati fanii care l-au transmis mai departe si altora.

Insa perversitatea MTV nu se opreste aici. In timp ce 90 % din muzica difuzata este gunoi ambalat in staniol, restul de 10 % este o muzica acceptabila si uneori chiar buna, desi si ea este invirtita zilnic pina le provoaca greturi la toti telespectatorii. Aceasta tactica de a amesteca raul (majoritar) cu bunul este luata din manualele serviciilor de dezinformare si functioneaza la randament maxim si in ziua de azi, desi este cunoscuta de foarte multa vreme si aplicata si in alte domenii "solicitante intelectual" precum fotbalul (ati auzit bineinteles de microbistii care sint fanii echipelor de fotbal) sau moda. Asa ca faptul ca societatea noastra de protectie ii supara pe fani nu poate decit sa ne faca placere, pentru ca inseamna ca ne facem bine datoria. In plus noi nu chinuim pe nimeni, noi le deschidem urechile celor care vor sa ne asculte, care dupa aceea se chinuie singuri dindu-si seama de greselile facute si care nu mai pot fi reparate (e vorba bineinteles de aparatele MP3 nevinovate care au fost torturate muzical pina si-au dat si ultimul bit).

Societatea noastra nu intentioneaza sa impuna nimanui nimic, scopul nostru este unul educativ, nu punitiv. Daca vine vorba despre lupte noi le preferam in zapada, insa pina si aceasta a disparut din cauza focurilor aprinse de MTV in creierele fanilor pentru a genera fumul care sa fie ventilat. Rezolvarea problemei incalzirii globale sta deci si in stingerea acestor fumuri, ori noi tocmai asta incercam.

Cit despre recomandarile noastre noi ne amintim ca spuneam ceva si de trupe ca Black Sabbath, AC/DC sau Iron Maiden, deci nu putem fi acuzati de incitare la moliciune si somnolenta muzicala. Asta nu inseamna ca muzica mai dura si mai zgomotoasa (dar in acelasi timp melodioasa) s-a oprit la nivelul anilor 1970-1980, exista si acum multe trupe bune, totul e sa fie cautate pe radiourile de pe internet si nu pe MTV. Cu toate astea nu am merge cu recomandarile pina la melodii pline cu spume si draci (pe care ziceti ca le consumati, desi nu ati dat pina acum exemple in acest sens) pentru ca atunci decontaminarea ar trebui sa presupuna si o exorcizare a aparatului dv. MP3, care poate avea rezultate neasteptate asa cum stiti deja din cazul clasic popularizat de OTV. Noi credem insa ca actualmente problemele aparatului dv. sint date de godaci (Bjork) si de tristaci (muzica monotona si scirtiitoare de genul Aerotone). V-am recomandat softul gratuit Screamer Radio tocmai pentru ca asa aveti la dispozitie mii de posturi de radio muzicale de toate genurile pe care le puteti inregistra ca sa aveti hrana proaspata pentru a va revigora aparatul MP3. Folosind siturile Sky.fm si Di.fm puteti sa va pregatiti un ghiveci muzical sanatos si variat (nu uitati insa si de ciorba, aparatelul mai are nevoie si de lichide, mai ales pe caldura asta).

Cu stima,
Societatea de Protectie a Aparatelor MP3

P.S. 1 De ce credeti ca postul TV romanesc de muzica se numeste KISS ? Pentru ca acronimul sumarizeaza strategia lor de aplicare in Romania a modelului american promovat de MTV : "Keep It (the music) Simple for the Stupid (masses)". O coincidenta ? Nu credem, este metoda conducerii de a le aminti angajatilor ce muzica sa difuzeze.

P.S: 2 Lupta continua pina cind ultimul aparat MP3 si ultimul creier vor fi eliberate de muzica rea ! Traiasca Muzicolutia !

P.S 3 Hanimal Lectăr este mic copil pe linga Giorgi Dabiu Buş si Toni Bler care au ucis in mod direct (prin gloante si bombe) sau indirect (prin haosul creat) in numai patru ani sute de mii de oameni nevinovati in numele petrolului de care are nevoie capitalismul anglo-saxon pentru a crea iadul pe pamint sub forma de incalzire globala.

le petit mouton said...

ce varsta aveti, domnule?

Anonymous said...

Asa cum v-am spus noi sintem o societate, de aceea nu putem fi un domn si nici macar o doamna. Cit despre virsta, ea este variabila deoarece trebuie sa ne adaptam virstelor inculpatilor in scopul de a le intelege modul de gindire si a ne exprima pe intelesul lor. Adica intr-un fel ii explici cuiva de 10 de ani ca isi strica aparatul îmbuibîndu-l cu muzica rea si altfel cuiva de 20 de ani, desi in ziua de azi aceste doua categorii de virsta asculta cam aceeasi muzica.

Cu stima, Societatea de Protectie a Aparatelor MP3

P.S. 1 Societatea Oamenilor Delicati cu Ocupatii de Modă si Artistice (SODOMA) vă anunta că a nominalizat insemnarea din blogul dv. referitoare la albumul "Volta" al guitistei Bjork pentru premiul "Cea mai delicata recenzie la un produs execrabil".

P.S. 2 Societatea Oamenilor Rai cu Ocupatii Ciobanesti (SOROC) vă transmite ca va respinge orice cerere a dv. de dobindire a statutului de membru, tocmai din cauza recenziei mai sus amintite. Motivatia a fost ca : "Un om cu adevarat rău nu ar fi ratat o asemenea sansa de a desfiinta un album mizerabil".

le petit mouton said...

1.pana nu ma nominalizeaza si GOMORA (grupul oamenilor care mor pentru onoare si respect artistic) nu-mi voi gasi linistea interioara. In orice caz, as vrea sa la multumesc fanilor.

2. nu aveam nici o intentie de aderari pastorale, intrucat ma consider paria turmei. Anarhie, zic!