Saturday, March 10, 2007

Tan' Lucica

Tan Lucica este vecina mea de la parter, fumează şi bea ca un tractor (tractoarele nu fumează, dar voi înţelegeţi metafora), poartă mărimea 44 la papuci şi se vopseşte roşcată de fiecare dată când are o nuntă în familie. Îmi lasă impresia că cu o singură lăboanţă mă poate băga în mormânt, dar ea e blandă şi îmi aduce julfă din seminţe de cânepa, eu mulţumesc în sec şi mă gândesc ce om normal la minte ar putea mânca aşa ceva. Tan Lucica adesea apelează la geniul meu ca să-i fac temele lui nepotu-su, dar eu mă eschivez cu talent pentru ca nu mai ştiu povestile lui Barbu Ştefănescu Delavrancea (el scrisese Bunica şi Bunicul? Ce frumoase erau!)

Astăzi tan Lucica, cunoscută în lumea interlopă drept Tan Luşica cu Săniuţa, s-a milogit la poarta mea să îi păzesc nepoata de 4 ani care doarme un pic, că ea trebuie să se ducă până la cuscru lu bunica lu tataia mătuşii, n-am înţeles. Sprânceana mea ridicată n-a descurajat-o şi a insistat până m-am găsit în sălaşul ei de la parter. Ptiu, de când n-am mai intrat în casa unui vecin, parcă trăiesc pe o insulă în căsuţa mea! (aici face exceptie vecina şi marea prietena Andreea, la care ma duc cu draga inimioară cand revine pe meleaguri, iţi ceeeer iertare, baby, că am preferat să-mi iau giacă şi n-am ajuns la Bucuresti, să bem o ţâruca în B52) Eh, şi revenind la tanti, numai ce m-a lasat cu acea copilă dormindă de n-o trezea nici Tata Beznă. Ce să fac, ce să fac, m-am uitat la toate pozele puse frumos pe mileuri, pe calendarul ei Sprinter Fresh am observat că ziulica mea cade în Sfanta zi de Joi, tre să duc bomboane la scoala şi să fiu zăbălită.

Nema carti de lecturat, tanti, eu şi la budă am trei romane-o revistă-un ziar, la ea numai vreo cinci cărţi de telefon, de ce o fi făcând colecţie nu ştiu. Am luat la întâmplare un volum şi presupun ca acum cu toţii vă aşteptaţi să vă enumăr nişte nume amuzante, gen Puţădemaimuţă. Eh, regret, mes chers, unele lucruri sunt mai importante. Mi-am căutat nume de barbat care să mă ia de nevastă. Astfel, anunţ: Barbaţi ai Piatra-Neamţului şi ai lumii, dacă vă zice numele de familie Sufletu, Schmegner, Pomană, Politic, Platon, Pisoi, Nădejde, Knichnichi, Dulceaţă, Cucută sau Bibire, o preafrumoasă dar mai mult deşteaptă fătucă vă aşteaptă la altar.

Noroc de tan' Lucica.

15 comments:

Anonymous said...

Stimata domnisoara, ma numesc Bibire si sint cel mai mare iubitor de iaurturi din Calea Lactee. Colegii mei stiu asta si imi spun tot timpul "Bai Bibire tu o sa te insori cu un iaurt, nu cu o muiere". Ieri stateam acasa la Nea' Lucian ca sa-i pazesc devedeu cit era el plecat, ca nu poate saracu' sa stea singur cind e in stenbai, daca se trezeste si vede ca nu e nimeni cu el incepe sa plinga. Si cum ma plictiseam am zis sa citesc ceva, da pentru nea' Lucian cultura este ceva care se face pe cimp, asa ca nu avea in casa decit cataloage de'alea de-ti vin in cutia postala de la molurile astea noi ce-si zic Carfur, Cora, Osan si altele. Nu-i nimic, mi-am zis io, poate mai vad un iaurt bun, da' nici vorba, era tot iaurtul "Paco" si mie asta nu-mi place ca nu as putea sa ma insor cu el, n'am apucaturi din alea occidentale. Da'mi-am adus aminte ca Gugal e un fel de catalog mai mare si m-am apucat sa caut despre iaurturi si dadui peste blogu' dumneavoastra si cred ca am gasit iaurtul perfect (ma scuzati, femeea perfecta) cu care sa-mi petrec restu' prinzurilor. Vazui ca sinteti un pic acrisoara si asta nu e rau, ca iaurtul bun te pisca un pic la limba. Da, am si io o nelamurire, si as vrea sa-mi raspundeti la ea, tinind cont ca o sa va gust (pardon de expresie) in fiecare zi. Sinteti si dulce uneori sau numai amaruie ?

Cu deosebit respect,
Romeo Bibire,
Cel mai tare in iubire
<3<3<3<3<3

P.S. Sper din toata inima sa nu va cheme Covalact sau Zuzu, insa in cazul dv. as trece si peste asta.

le petit mouton said...

Stimate domn, mi-ati inmuiat inima cu mesajul promt si vorbele dulci, sa nu mai punem la socoteala numele dumneavoastra de Fat-Frumos, deja m-am gandit la niste nume de copii.

De-oi fi acra sau amara, asta hotaraste degustatorul, ca singura nu ma gust (ma veti scuza si dumneavoastra de expresie) Ce pot sa va asigur e ca mi-s mare farmazoana, numa' oratanii v-ar putea ajuta sa ma prindeti in colivia casatoriei.

Cu nesfarsita nerabdare,
Iaurt Poate-Bibire, cel care promite iubire

Anonymous said...

ioai, que romantique :P

Anonymous said...

PS: (de la pâs-pâs sau spost scriptum) te luaşi după moi cu denumirea Kaizărului? :)) ia sa vezi ce fac eu, că-l pun cu descriere "4 beri, o ţâr de vin si e muci" :))

le petit mouton said...

nu m-am luat dupa tine, domnu', doar se pare ca il percepem la fel pe kaizar :)

Anonymous said...

hopa, gandim la fel... mai ramane sa avem si compatibilitati crescute pe lst.fm si poti sa nu te mai gandesti la nenea margatitar/iaurt/cum-l-o-mai-chema din cartea telefonica :P

Anonymous said...

scrie mai repede raspunsul ca dau refresh la blog pana ii sare usa din ţâţâni :))

le petit mouton said...

=)) ti-am raspuns la sa va vand un pont

Anonymous said...

vazut si acolo, dar eu atac pe mai multe planuri :>

Anonymous said...

not all "millies" are yogurt.here:
milli - "Hyena"

A hairy, smelly carniverous member of the Hyena family originally
deported from the Greek Islands.
:))

le petit mouton said...

Piei de aici, de ce, imi sperii bibirea ;))

le petit mouton said...

Budweiser. True.
True, not true!

lorelei said...

zi-mi k nu e acea andree pe kre o vorbeam d rau knd eram mici...
ah..si vezi k e si lapte... si e ff buuun. nu se prinde, shtie si tanti lucik..si or face si branza, ca doar nu e mare branza, e doar pe bani
p.s. nu ne era frica de tanti lucica? k se baga mereu in seama si imi era frica sa mai strig la geamul tau

andr33a said...

Bibire, milli e o combinatie de dulce-acrisor, so..sa va degustati feiriciti :p
milli, ai uitat sa zici cum ne strica tanti lucica distractia kand noi jucam baba-oarba in scara si venea ea k i-am trezit nepotu' :)))
lasa k avem noi timp dupa ce vii la faculta sa tot bem in B52..hihi

le petit mouton said...

@lori: da, e aceeasi andree pe care acum o iubesc mult

@andreea: bibirea s-a speriat si a fugit. i-am asteptat biletelele de amor ore intregi, dar n-au sosit. eh, nu stau toti dupa iaurturi, mai ales ca rasa masculina e carnivora