Thursday, February 08, 2007

Bună dimineaţa, podoabă capilară!

Iubite păr, a venit vremea sa postăm pe internet conversaţiile noastre în care eu jeluiesc şi tu taci şi nu faci, te fac faimos şi nici nu meriţi. Eu cred că avem nevoie de o consultaţie la psiholog dar acei doi butuci, numiţi în lumea oamenilor picioare, nu vor de-a naibii să se mişte în scopul înţelegerii dintre noi doi şi iată, nu rămân decât în situaţiunea de a-mi dori să egzist cu o pungă pe cap.


Iubite păr, arhivele spun că m-am născut cheală şi, făra ca cineva să mă ungă cu usturoi, ai apărut după câteva luni, creţ şi bălai. Până în prezent, n-ai rămas nici creţ şi nici blond, dar nu dau vina pe tine, o, nu, îmi amintesc acea nefericită zi de mai 1991, când tata m-a dus la frizeriţă şi foarfecele ei distrugător de dragălăşenie mi-a brăzdat scalpul. Mi-o fi luat frizeriţa creţoşenia, dar tu mi-au furat toate şansele de a merge pe stradă încrezătoare şi modelingă.


Taci! Să nu te prind! Nu-mi aminti tu mie de momentul când, la şase ani, am fost dusă la vecina tan' Marcica, croitoreasă de profesie şi hartistă ca hobby! Bretonul acela strâmb şi de doi centrimetri este acum ultim trend în rândul copilaşilor emo...Nu! Nu-mi spune că te-am ţinut pe bigudiuri de-atîtea ori! Am făcut-o de dragul unor masculi care oricum n-au observat nici o schimbare, aşa că să-i arză focul!


Posibil să fi fost cândva haină, dar totuşi îţi port rădăcinile şi tot arborele genealogic de atâta vreme pe cap! Te mângâi cu o perie mumoasă şi te ung cu măşti de păr. Te spăl şi te îmbălsămez o dată la două zile, ba chiar ţi-am luat şi spray de strălucire, spray de îngrijire a vârfurilor, cremă de îndreptat. Nu, nu mă lua cu prostii de astea că nu eşti ars şi nu cazi prea des, că te fac cojoc de îndată! Dar drept nu poţi să stai? Acum mă iei şi peste picior?! Nu, nu vreau să fiu pusichetdol. Vezi cum mă chinui? Vom încheia această discuţie, cu tine nu se poate...încă o zi în care mă faci mai urâtă decât prezentatoarele de la B1 teve. A, şi nu uita,

eu am ultimul cuvânt...

9 comments:

Suzi said...

pe el il doare-n spate ca-l tai tu, ca tot tu o sa fii urita, el iaca creste la loc... dar tu?

le petit mouton said...

Tu vorbesti, Suzino? La tine-n post a plouat...si eu care mi-am propus sa imprumut din felul tau de a gandi..

Anonymous said...

Intii s-a dat bolnav aparatelul de mp3-uri acum si parul iti face probleme. E de la muzica pe care-o asculti, poate ca de la ea ti se zburleste blana. Pune o lista cu melodiile pe care le-asculti sa vedem ce se poate face pentru a te scoate de sub influenta lor ciufulitoare. Aparatelul s-a scos, doar nu-ti inchipui ca a murit, probabil ca acum e in urechile cuiva care asculta BEEthoven nu cintece de BEtie (asta din urma e doar o presupunere, poate ca din contra tu ascultai rock si aparatelul era manelist, nicidecum clasicist).

le petit mouton said...

Era bine daca ascultam Lamb, ca sa traiesc intr-o behaiala completa. In player acum insa sade Girl Talk, astept cu nerabdare verdictul marelui b, sa te vad daca gasesti o explicatie logica pentru astrahanul meu capilar.

Si presupunerile tale sunt de-a dreptul jicnitoare, eu ma inteleg cu aparatura si viceversa, nu suntem nici rocheri si nici manelisti, iubirea ne duce chiar la ingemanare.

Anonymous said...

Pina sa ascult GirlTalk mai credeam ca m-am inselat in aprecierile mele. Dar GT (care s-ar numi mai potrivit Ghiveci Toxic) este antimuzica prin excelenta, deci nu e de mirare ca a crapat circuitu' in aparatel si nici parul tau nu se simte prea bine. Guta si Copilu' Minune sint dive ale cintecului pe linga acest bucatar nepriceput care ia esantioane de la unul si altul si le pune la fiert pentru a scoate o ciulama indigesta.

Citeam undeva ca exista prin USA un fel de politie veterinara, care investigheaza conditiile in care sint tinute animalel de companie. Da' de aparatelele de companie de ce nu se ocupa nimeni ? Ele nu sint fiinte vorbitoare ? Nu ne susura ele in ureche ore intregi versuri si muzica ? Adica ce, ele pot suporta orice ? Pai ar trebui ca politia mp3-urilor sa te poata interpela pe strada si sa-ti controlze continutul aparatelului, sa vada daca nu cumva il hranesti cu resturi muzicale cum e acest Greg Gillis (Gregg Branhiatorul), nume care de altfel explica totul. Omul asta ar trebui sa faca muzica pentru pesti, care oricum sint surzi. Sau mai rau, numele lui vine de la faptul ca muzica pe care o prepara (ca de compus nu se poate vorbi) iti transforma urechile in branhii. Ultimul lui album ar trebui sa se numeasca "Ear Ripper", nu "Night Ripper".

Din pacate, nu stiu daca parul tau o sa-si revina vreodata complet de pe urma tratamentului cu muzica proasta, dar se poate incerca un tratament de dezintoxicare. In primul rind va trebui sa asculti cintecul "Sheep" de Pink Floyd, care sa-ti devina melodia de capatii. Apoi trebuie sa treci la muzica electronica de calitate cu care sa-ti hranesti in mod regulat aparatelul.

Bun, deci sa vedem cum procedam, pastrind limitele legalitatii bineinteles. Se instaleaza pe calculator softul Online Radio Tuner ( http://www.bassictech.com/ ). Apoi se incarca in el (File>Open URL) pe rind listele cu melodii de la radiouri bune. Se apasa butonul de inregistrare (Record) si timp de citeva ore se colecteaza melodiile ( C:\Documents and Settings\utilizator\My Documents\My Music ) in format mp3 rezultate. Se incarca cu ele aparatelul si se urmareste cum starea generala se imbunatateste in urma ascultarii lor.

Adrese de liste bune :

http://www.di.fm/mp3/chillout.pls

http://lowmercury.groovera.com/listen.pls

http://jetcitylounge.groovera.com/listen.pls

http://www.hbr1.com/playlist/ambient.m3u

http://popsicle.groovera.com/listen.pls

http://207.200.96.225:8020/listen.pls

http://www.calmscape.com/listen.pls

http://somafm.com/groovesalad.pls

Daca se doreste ascultarea si a altor genuri muzicale se poate merge pe siturile radiourilor pentru alte liste :

http://www.di.fm/

http://sky.fm/


P.S. Ha, ha, ha ce m-ai facut sa rid cu bigudiurile folosite pentru captarea atentiei unor masculi. Asta inseamna sa nu stii sa te pui in evidenta. Pai tu ai mintea creata (adica ai creierul cu multe circumvolutiuni, nu te gindi la altceva), la ce-ti mai trebuie par cret ? A, dar tu cauti pe cineva care sa fie atras de aspectul tau exterior si sa-ti zica mereu ce frumoasa esti, ce par frumos ai, etc. Astea sint chestiile de care te plictisesti cel mai repede, sa nu-mi spui ca tu preferi un baiat cu par frumos, dar cu creierul plat. Hm, desi astia sint cel mai usor de condus, daca stau bine sa ma gindesc...

le petit mouton said...

Of, of, de unde sa incep :)
1. Mare b, mi se pare ca te transformi intr-un mare P (de la Pastor), ceea ce nu e rau, nu zic, dar toiagul tau indrumator ameninta peisajul bucolic al micutei m, care nu vrea sa fie constienta de constrangerile stanei (nici eu nu stiu daca am inteles ce-am vrut sa spun)

2.Desi inima mea de oaie bleaga crede cu tarie in relativism, "omul este masura tuturor lucrurilor", indraznesc sa te intreb ce muzici bune iti gadila tie urechea si-ti netezeste blana. Oaia cat traieste invata.

3.Multumesc ca ma calauzesti in instalarea softurilor, mi-ai intuit aici lipsa de talent.

4.Au englezii o vorba care-mi este tare draga "separating the sheep from the goats", o voi inscriptiona pe frontispiciul templului meu. Eh, berbecii cei multi nu separa nimic, graul si neghina laolalta, asa ca oitele fie se reorienteaza spre specii superioare, fie dau blana de pe ele si-si cauta penaj.

vio said...

moutonella, aveti vreo legatura cu zodia lu berbe?
intreb si eu asa, nu ma bag in seama!:O

le petit mouton said...

nu,nu, vio, noi vorbim de o zodie a cancerului intre berbeci si oi :)

Anonymous said...

Marele B asculta acum aproape in mod exclusiv muzica electronica ambientala. A procedat asa cum a fost descris mai sus si a acumulat pina acum 1 GB de mp3-uri selectionate, ceea ce este de ajuns pentru necesitatile personale. Dar asta nu inseamna ca nu a ascultat tipuri variate de muzica. In fapt iata preferintele anterioare muzicii ambientale :

Roger Waters : mintea creativa din spatele Pink Floyd (Albume : Amused to Death / The pros and cons of hitchikinkg / Radio kaos)

Pulsar Bleu : un compozitor german de muizca ambientala care si-a pus la dispozitie in mod gratuit multe din melodii la adresa http://www.mp3powered.com/artist.asp?id=22778 . Piesele trebuie descarcate una cite una, dar merita pentru ca sint niste bijuterii.

Pink Floyd : albumele de la "The Dark Side of the Moon" (inclusiv) incolo

Iron Maiden

Black Sabbath (albumele dintre1970 - 1980)

AC/DC (albumele dintre 1977 - 1980)

Deep Purple

Led Zeppelin (albumul Presence)

Daca ar avea timp (si chef) Marele B ar asculta Pandora ( http://www.pandora.com/ ), Last.fm ( http://www.last.fm/ ) si FineTune ( http://www.finetune.com/ ) pentru a descoperi alti muzicieni buni. Aceste radiouri gratuite si personalizabile iti permit sa gasesti o muzica asemanatoare cu aceea care iti place deja.

P.S. 1 Marele B nu recomanda multa muzica inainte de examene, in fapt cu cit e mai putina cu atit e mai bine.

P.S. 2 Cit despre berbeci nu-i nici o problema, stii cum se zice, "pasune sa fie, ca berbeci sint destui". Iar Bucurestiul e o pasune atit de mare incit multe ovine de ambele sexe nu-si mai dau decit rar copitele jos din cutiile fumegatoare pe patru roti, cu care isi plimba blana pe la diferite evenimente.

Nu stiu ce sa spun despre incapacitatea berbecilor de a se insoti cu oile potrivite cu ei, dar unii zic ca de vina ar fi oaia nu berbecul, pentru ca acesta nu poate vedea bine (si deci nici alege) din cauza coarnelor (unii extrem de rautaciosi zic ca de fapt din cauza "cornului"), iar atunci trebuie sa i se arate calea cea buna cu vorba dulce, ca pina la urma creierul e cel care conduce ochiul si nu invers.