Monday, January 29, 2007

Speak nothing but the truth!

Din ciclul "să-mi fac familia de ruşine pe internet", astăzi vă voi prezenta succint viaţa şi opera brudărului meu. (am vrut să fac un review la Lupul de stepă, nu mi-a ieşit şi m-am enervat.)

Pentru că biografia fratelui meu se rezumă la : am învăţat, m-am angajat, am întâlnit-o pe asta, i-am turnat doi copii, îl vom numi simplu Viaţădecâine. Înalt şi caucazian, Viaţădecâine seamănă foarte bine cu Chris Martin ( numai pe Gwyneth n-a gasit-o!), dar el trăieşte în ignoranţa am-depăşit-vârsta-la-care-se-ascultă-muzică. În frageda pubertate (la 13 ani), Viaţădecâine s-a împroprietarit cu o surioară foarte behăitoare, care i-a luat fîneaţa de la gură şi atenţia de la părinţi. Ca să îşi calmeze instinctul răzbunător, o încuia în balcon şi îi punea coji de cozonac în lapte. Lepetit a îndurat cu stoicism orice batjocură, pentru că ştia că va veni o vreme când bădia va fi la degetul ei mic. Viaţădecâine s-a prins la un moment dat că plapuma de acasă nu-i mai învelea picioarele şi a binevoit să plece, lasând surioarei moştenire o cameră şi-o pereche de pantaloni scurţi în care mai doarme şi acum; pe drum, Viaţădecâine a găsit o fetişcană pe nume Număducecapul, i-a dat un ineeeeeeel, s-au zbânţuit, au pus nişte tablouri în noua lor căsuţă şi hop! au apărut doi băieţi gemeni, cei care vor duce mai departe numele şi faima familiei Câinelecarelatrănumuşcă. Aceşti doi copii nu au cauzat probleme cât timp au fost sub blestemul pamperşilor şi-a muţeniei blagiene, însă din momentul în care s-au luminat că parul e pe cap special ca să tragă ei de el, viaţa lui Lepetit s-a scufundat în nihilism. Viaţădecâine a vazut în sora sa un catâr perfect pentru cei doi ţânci şi timp de cinci ani a apelat la conştiinţa ei de familistă. Drept multumire, Număducecapul îi cumpara cadouaşuri ruşinoase, care sfârşeau în fundul dulapului fără a li se rupe măcar eticheta.

Vom face un salt temporal şi ne vom amplasa în trecutul recent, când Lepetit a fost şantajată să aibă grijă de gemeni pentru câteva ore. După o încercare nereuşită de a le explica regulile unui joc (nuuuu, după 16 vine 17!), Lepetit le-a deschis tivilizorul şi s-a refugiat în bucătarie, unde Viaţădecâine devenit baştan a umplut frigiderul cu cremă Primola la un kilogram. Abia a reuşit biata fată să scufunde lingura în ciocolată, când a fost chemată din camera duşmanilor "la tivilizor o fata scoate un copil pe fund". Regretabilă zi...regretabilă. Puerii nimeriseră pe MTV, la desenele animate Where my dog at sau cum îi spune, unde Jessica Simpson năştea copilul lui Jack Black în direct la Movie Awards. Principiile morale ale lui Lepetit nu-i permiteau să lase doi copii sa aibă o percepţie eronată asupra miracolului naşterii. I-a dus în bucătarie, la o Primola pe pâine, pentru elucidarea misterului. Însă Număducecapul a sosit de îndata şi Lepetit a răsuflat uşurată, s-a încălţat şi a zbughit-o zbrrrrr!

5 comments:

Monica said...

intrucat povestile cu albinute sunt prafuite, e bine ca viatadecatelus1 si viatadecatelus2 au vazut crunta realitate chiar de la televizor. iti recomand cu multa caldura sa nu raspunzi la telefon o vreme;)intrucat puppylife1 si puppylife2 ar putea avea nelamuriri si tu pareai asa de dornica sa elucidezi misterul...mai ales ca totul venea cu multa ciucalata pe langa

Anonymous said...

Scapa cine poate ! Micutul nu iarta pe nimeni, nici macar pe cei din propria turma ! LeMouton, inclin tot mai mult sa cred ca faza ai cu pasiunea pentru dulciuri e o vrajeala, tie de fapt iti place sa rontai oameni, la modul verbal de preferinta. Si te si vad ca personajele alea din desene animate care isi dau jos dantura obisnuita si isi pun o proteza dintoasa pentru a putea musca mai bine. Bine zicea un clasic in "Arta Blogului" cum ca "Oaia care behaie nu bloghereste, iar cea care bloghereste musca".

Ai tras la galerele familiale cinci ani de zile dar sa stii ca o sa-ti foloseasca, pentru ca ai invatat in mod sigur sa induri capriciile copiilor si ai dobindit muschi si rezistenta asa ca n-o sa te mai sperii la primul scincit. Gindeste-te ca ai absolvit cu brio facultatea de "stat-cu-copiii" si o sa-ti iei doctoratul atunci cind o sa ai si tu mieluseii tai. Mai stii, poate ca nepotii astia o sa te ajute si ei, asta bineinteles daca nu cumva parintii lor o sa uite ca iti datoreaza mai mult decit citeva cadouri.

Si apoi chiar nu ai aflat pina acum ca televizorul e dusmanul copiilor, in timp ce calculatorul le e cel mai bun prieten ? Pai MTV-ul ala este un post periculos care le poate strica micile creiere inca nedezvoltate si in plus este atit de repetitiv incit pina si copiii mici care sint cei mai infocati adepti ai repetitiei se satura de el. Dar daca le dezvalui lumea idilica din Unreal Tournament, Halo si Call of Duty atunci gata, i-ai si pasat calculatorului si ai scapat de ei. Ba cind o sa te duci sa le spui ceva o sa vezi ca nici nu mai vor sa auda de tine, si n-o sa te caute decit atunci cind vor avea nevoie sa le explici cum sa iasa dintr-o dilema existentiala pentru ca un oarecare monstrulet se incapatineaza sa ii omoare si ei nu stiu cum sa-l reduca la pixelii originali.

De fapt cea mai mare inventie a acestui secol va fi calculatorul care stie sa schimbe scutece si sa dea de mincare, el va fi bona perfecta asteptata de toate familiile si mai ales de toti fratii mai mici care se vad in postura de a dadaci progeniturile fratilor mai mari.

P.S. Micutule M, daca persoana la care te referi are o "VieDeChien" poate ne explici si noua cum vezi tu o "VieEnRose-Bonbon". Nu de alta, dar stii si tu ca se zice ca aceia care vor sa adoarma trebuie sa numere oile si ne intrebam cum se vede situatia din perspectiva unei oi care viseaza cu ochii deschisi.

Anonymous said...

cat de bine seamana??

daca se satura vreodata de insitutia sfanta a casatoriei, zi-i sa latre in directia mea

le petit mouton said...

O, suflete, dacă intră pe mâna celor doi creaţia diavolului-Calculatorul, numai la Tanacu şi-ar mai găsi liniştea...mă vei acuza de ipocrizie, primul lucru pe care-l fac dimineaţa e să deschid calculatorul, dar cum deja intuiesc în mine nişte deviaţii electromagnetice, nu pot dori tinerelor speranţe boli cernobîlice.

Cred că peisagiul se înrozeşte atunci când Viaţădecâine devine ViaţădeTinkerbell.

Ano, seamănă în special dacă ai dioptrii mari. Şi dacă îi pui o sarmală-n gură, să sune British. Şi dacă îi oxigenezi părul, exemplarul mioritic e castaniu de la natură.

Anonymous said...

In legatura cu tinkerbelizarea unii au o parere diametral opusa si lasa sa se inteleaga ca de fapt peisajul chiar se inroseste... Vorbesc de SouthPark, episodul 12 din sezonul al optulea, unde se prezinta punctul de vedere al lui Tinkerbell asupra vietii in comun cu stapina sa. Ma tem ca desi e doar un desen animat reactia ciinelui nu e prea departe de realitate.