Thursday, December 28, 2006

Lucruri triste de Craciun

Dincolo de povestea fetitei cu chibrituri si de nemuritoarele stiri de la ora 5 unde o femeie si-a spanzurat concubinul cu-o pereche de ciorapi Mondex marimea 3, exista istorioare adevarate, transmise din gura-n gura care ma depresioneaza enorm, mai ales fiindca sunt de sezon.

Spre exemplu, sunt oameni pe lumea asta care opresc caldura pentru ca bradul lor sa reziste mai mult timp. Si fiindca e prea frig in camera respectiva, nu mai pasesc deloc in ea si uita si de bradut, de cadouri, de muzica bleaga a instalatiei. Apropo sau mai putin apropo, mi-a placut enorm articolul lui Bucurenci.

Eu nu inteleg majoritatea cuplurilor. Au un limbaj numai al lor si nu lasa vreun dictionar/ghid de conversatie strainilor, se unesc parca impotriva intregii umanitati si fac gesturi intre ei care, daca ajung la urechea intrusului, starnesc miscari religioase si ochi dati peste cap. Sa nu ma mai lungesc, iata cum isi face un cuplu cadouri: ea se duce la magazin, isi ia ceva, ii arata bonul iubitului si el ii da banii. Si viceversa. Si-so-e!

Va las, dragii mei, m-asteapta P P Negulescu, si mai incolo am intalnire cu gara.

1 comment:

piscotel said...

Daca iti mai aduci aminte mouton din cartea Eseuri de indragostit(parca ai citit nu?)era acolo un capitol cu limbajul indragostitilor, cu simbolul bezelei. Ei, sa stii ca e frumos...