Monday, October 16, 2006

Zu viel Schlaf, Piatra-Neamt

Iti dai seama cat de interesant este orasul Piatra-Neamt din ghidul Zile si Nopti, basically consisting of fourteen pages, care nu ar multumi nici o bunicuta care foloseste revista pentru fundul galetii de gunoi. Vorba de duh de la inceput ii apartine lui Vakulovski, tot respectul pentru el, dar eu vreau sa citesc ceva scris de-un bastinas.Urmatoarele texte sunt luate din revista Sunete sau de pe cinemagia.ro. Nu se oboseste nimeni sa scrie o pilula, o tableta, un review amarat, de parca nu ar fi destui absolventi de Jurnalism carora le curge nasul prin redactii de "ziare" care mai inventeaza un schelet gasit pe dealul cui-ii-pasa sa umple paginile, ziare care au ditamai colectivul de redactie dar la care fiecare articol este semnat cu sursa Rompress, ziare care traiesc din mica publicitate. Sau de parca nu ar fi destui liceeni capabili sa faca un review despre Mariachi sau Q30, doua din putinele baruri care au mai mult decat atmosfera "hai in Tequila sa ma vada bastanul si sa ma plimbe cu mertanul lui".

Despre Festivalul de teatru de la Piatra-Neamt, care incepe pe 22, nu aflam prea multe, adica mai nimic in afara de program, dar oricum, daca n-aveti pile, portofelul gros sau profesori milosi care dau bilete pentru piese gen Ivan Turbinca, nu intrati. O, da, inca un an in care ma tai cu lama fiindca nu intru la Afrim, Radu Afrim. La Johnny Raducanu presimt ca nu o sa mai fie locuri, o sa vrea si boscaimea sa-l vada, dar poate se indura cineva sa ne lase la Ada Milea.

Ce mai e de criticat? Poate faptul ca facem ochii mari cat cepele cand vedem un afis Festival International De Teatru Experimental...dar stai...ca e la Cluj. Pendulum...la Timisoara. Rockfest...la Tg Mures. In orice caz, revista de timp liber, care nu-i cel mai bun ghid din tara anyway, se incheie apoteotic, facand publicitate unei companii de transport. Is that a hint or what?

1 comment:

andr33a said...

i luv to read ur blog..especially cand sunt la ora de info si invat ce e aia un folder..hi hi...kisses mia cara :*