Wednesday, May 10, 2006

Proximitate cu exactitate

In fiecare zi m-am gandit sa scriu pe blog, e clar, i'm a blog addict. De multe ori cred ca am rage d'ecrire, dar, slava domnului, ideea ca-s superficiala imi mai taie din avant...Ce multe lucruri s-au intamplat, telenovele, telenovele, draguta, spumoase si romanesti. Dar le pastrez pentru mine si am sa va spun despre contactul meu cu politia de proximitate, ca de!, macar am intrat si eu in cast la povestea asta.
Superadormita mea prietena mergea pe strada, toata amorezata si scriind un mesaj, eu langa ea laudandu-ma ca stiu foarte multe despre bucataria chinezeasca (la naiba, cand stii doar de orez si bete nu intra intr-o conversatie!). Deodata,( geez, exact ca in declaratia dictata de nea politistu) un tanar baietas, cu o coafura prea romaneasca pentru a se incadra in tipurile de coafuri pentru portretele-robot, i-a sustras prietenei mele mobilul din mana. Prost si incepator, individu' se intoarce cand eu strig "ce faci, ma?" si se uita la mine. Da, in acel moment, am avut revelatia vietii: some people are ugly!:))
Greseala majora n-a fost neatentia prietenei mele, ci mai degraba c-am sunat la politie. Luati aminte: NU SUNATI la 112 pentru un mobil amarat, fiindca vin muulte zile in care o sa va sune politia acasa, o sa va caute la liceu, o sa va plimbati cu MAI-ul, numai ca sa recunoasteti un infractor. Mie mi-a prins bine incursiunea in minunata cladire a politiei, mi-am format si eu o parere. Plus ca am vazut peste o mie de poze cu infractori (some were hilarious!), asa ca acum ma uit la oameni with a queer eye.
Unii politisti au mobile care canta "Ave maria" (what on earth?!), alti politisti se tachineaza intre ei, unii sunt misogini, altii sunt baieti buni. Pe desktop au fie o femeie "buna", fie o masina "tare". In orice caz, toti mi-au parut destul de interesati de munca lor("nu, ma, Obrei e bagat in puscarie, nu umbla dracu pe afara"), probabil ca asa-s barbatii, cautatori de cresterea adrenalinei.
Mi-ar placea sa am si eu un program de facut portrete-robot, chiar e interesant. Cand am facut prima descriere, a iesit chipul asemanator cu al unui fost coleg. Hihi. What else...a, da! cand pierdeam vremea pe acolo un tanar politist temerar, aproape un erou as zice, a calmat un frustrat care isi pusese o patura in cap si speria femeile pe strada. :)) Si m-am pus la punct cu presa la sectie acolo: cica oamenii nascuti primavara si la inceput de vara au tentative sinucigase.Si unui calugar i s-au legat picioarele cu cureaua inainte sa i se dea foc.. Don't we just love mass-media?
Incheiere: orice contact cu politia provoaca debit verbal necurat si impartasirea furiei grapherilor care scriu " Fuck the police". De fapt, eu ma simt mai bogata spiritual dupa asa o experienta...zau.

1 comment:

Anonymous said...

Prietena vatamata subscrie. Nu poti spune ca ai trait cu adevarat pana nu ai facut un portret-robot si pana nu ai fost pus fata in fata cu un (posibil) infractor.